Imagini cu o pisică sălbatică care înoată în Cazanele Dunării fac senzaţie pe Facebook. Filmuleţul a fost realizat de un orşovean şi este postat de Administraţia Parcului Natural Porţile de Fier pe pagina oficială de Facebook.

Cum sezonul turistic este pe final în Clisura Dunării, vieţuitoarele profită de liniştea care s-a aşternut la malul fluviului.

O pisică sălbatică a fost surprinsă de un orşovean în timp ce înota în Dunăre, iar filmuleţul postat pe pagina sa de Facebook, a fost distribuit şi de Administraţia Parcului Natural Porţile de Fier pe pagina sa oficială.

Nu ştim dacă felina intrase în apă pentru a face baie sau dacă intenţiona să treacă fraudulos frontiera, cert este că pare extrem de relaxată.

“Nu este o prezenţă rară în Clisura Dunării, numai că, în general, pisicile şi râşii sunt animale foarte sperioase, foarte receptive, simt imediat prezenţa umană şi se ascund. Din acest motiv sunt foarte greu de observat. Pisicile sălbatice nu au acelaşi comportament ca pisicile domestice. Chiar un coleg de-al meu în urmă cu un an a filmat o pisică sălbatică în Golful Mraconia la fel, tot în apă. Nu este ceva spectaculos pentru pisicile sălbatice să înoate. Ştiu că mulţi oameni spun că pisicile se feresc de apă, dar în cazul pisicilor sălbatice nu se aplică această regulă”, explică biologul Amalia Raluca Dumbravă de la Parcul Natural Porţile de Fier.

Pisica sălbatică este o felină mică, originară din Europa dn care se trag pisicile domestice. Specia este carnivoră şi se hrăneşte cu mamifere mici precum rozătoare, pasări, dar poate ataca şi pui de căprioară, pui de misterţ şi alte animale de mărime asemănatoare cu a ei.

Articolul precedentFOTO Pasiunea veche a unui colecționar tânăr din Turnu Severin
Articolul următorAccident pe drumul dintre Eșelnița și Orșova, cu trei victime