PNL nu vrea să facă alianțe pentru alegeri. Este anunțul făcut de Nicolae Ciucă, în contextul în care în interiorul partidului se analizează o înțelegere cu PSD cel puțin pentru parlamentare și prezidențiale. Un scenariu luat în calcul este ca un partid să dea premierul, iar celălalt președintele. 

Vin alegerile, iar partidele își fac strategia pentru a câștiga cât mai multe voturi.

„PNL are capacitatea și motivarea să meargă singur în alegeri. E nevoie de multă analiză, fiecare partid vizează cel puțin una dintre cele două funcții – președinte și premier”, a declarat Nicolae Ciucă – președintele PNL.

Declarațiile vin după ce în interiorul PNL și PSD s-a discutat continuarea coaliției cu PSD și după 2024. Ambele partide vizează, însă, atât alegerile parlamentare, cât și cele prezidențiale.

„Sunt discuții și de liste comune, nu vorbim de un USL2, dacă noi simțim că românii au încredere putem veni cu un program de țară și cu o abordare comună”, a spus Marcel Ciolacu.

O alianță cu PSD la viitoarele alegeri ar putea să îi ajute pe liberali, în contextul în care sondajele de opinie arată că aceștia se află la egalitate cu AUR, partidul lui George Simion.

„Vom scoate puncte multe în fața AUR, la alegerile locale îi zdrobim pe cei de la AUR. Lumea se va convinge că e un balon umflat, nu reprezintă nimic serios”, a spus Rareș Bogdan.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentHoroscopul zilei, sâmbătă, 7 octombrie 2023. Zodiile, la răscruce: Compasiune sau luptă. Cine va alege înțelept
Articolul următorAmbasada Israelului în România: Statul Israel se confruntă cu un atac terorist de amploare