Poliția Europei are o nouă țintă: inteligența artificială generativă. Comisia Europeană a cerut celor mai mari companii de rețele sociale și motoare de căutare din lume să explice cum gestionează pericolele venite din partea acestei tehnologii. Oficialii se tem că acestea ar putea fi folosite pentru a influența votanții înainte de alegerile pentru Parlamentul European din iunie. 

Noua tehnologie, care a ajuns faimoasă datorită serviciului ChatGPT, este asociată cu videoclipurile, înregistrările audio și imaginile deepfake, o formă de conținut digital trucat, în care imaginile și sunetele sunt manipulate cu ajutorul inteligenței artificiale. Oficialii se tem că acestea ar putea fi folosite pentru a influența votanții înainte de alegerile pentru Parlamentul European din Iunie. Companiile vizate de Comisia Europeană sunt Facebook, Snapchat, TikTok, Youtube sau fostul Twitter, dar și marile motoare de căutare precum Google și Bing.

„Avem un singur obiectiv, să livrăm o legislație care să se asigure că ecosistemul AI în Europa se va dezvolta printr-o abordare concentrată pe oameni, respectiv drepturi fundamentale și valori europene”, a spus Brando Benifei, membru al Parlamentului European. Mai mulți giganți din domeniu IT au semnat deja un acord voluntar legat de combaterea pericolelor electorale asociate cu inteligența artificială generativă. Companiile trebuie să răspundă la întrebările legate de AI, dar și despre alegerile electorale din acest an. 

Articolul precedentSe întâmplă în Romania: Bărbat înjunghiat pe stradă, agresorul lăsat liber
Articolul următorPrognoza meteo, duminică 17 martie. O zi cu ploi slabe și cer înnorat