Instituția Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Poliției Locale au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Mehedinți.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Politiei Județean Mehedinți au continuat acțiunile în sistem integrat, în vederea asigurării respectării normelor legale aflate în vigoare pe timpul starii de alertă. În acest context, polițiștii au participat la peste 550 misiuni specifice și au verificat aproximativ 800 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. De asemenea, au fost aplicate 50 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 15.000 lei.

Jandarmii au asigurat măsuri de ordine la 4 centre de carantină, iar 34 de patrule mixte polițiști-jandarmi au avut misiunea de a verifica obligația persoanelor aflate în autoizolare sau carantinate, de a nu părăsi locația în care sunt plasate. La misiuni au participat și 5 patrule mixite polițist/polițist de frontieră.

Pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, pompierii mehedințeni au efectuat șapte misiuni pentru decontaminarea unor ambulanțe SMURD și SAJ.

Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 115 locații, unde se află 214   persoane în izolare voluntară la domiciliu. Polițiștii locali au sigurat măsuri de protecție la Spitalul Județean de Urgență și la un centru de carantină. De asemenea, au organizat 20 acțiuni de informare a cetățenilor  cu privire la noile reguli, în  contextul trecerii la starea de alertă. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 9 echipaje de poliție locală, dintre care 7 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

 

Articolul precedentȘedință de fond funciar la Prefectura Mehedinți
Articolul următorSe redeschide Târgul comercial Veterani de sâmbătă, 23 mai