Polițiștii la datorie în minivacanța de Crăciun

În perioada 25 decembrie -29 decembrie a.c., peste 700 de poliţişti vor acţiona zilnic pentru ca sărbătoarea Crăciunului să fie petrecută în condiţii de linişte şi siguranţă. Vor fi constituite peste 350 de patrule auto şi pedestre, anunță IPJ Mehedinți.

Poliţiştii mehedinţeni vor fi la datorie, în serviciul comunităţii, în perioada Crăciunului, pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, protejarea patrimoniului şi a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, astfel încât sărbătorile să fie petrecute în linişte.

Comanda inspectoratului a dispus ca cei peste 733 de poliţişti care vor acţiona, zilnic, în dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică, să aibă ca prioritate prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi să intervină rapid atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Din totalul efectivelor,  peste 550 sunt de la structurile de ordine publică, aproape 140 sunt poliţişti cu atribuţii pe linie rutieră, 23 sunt polițiști din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale, restul fiind de la celelalte structuri, respectiv: poliţia transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Pe drumurile publice, pe principalele artere din zonele turistice și pe traseele de acces către aceste zone, poliţişti de la rutieră vor acţiona pentru menţinerea fluenţei şi prevenirea producerii unor evenimente grave, în general a celor generate de excesul de viteză, fiind prezente 30 de autospeciale dotate cu aparate radar.

Articolul precedentEpiscopul Severinului și Strehaiei în Pastorala de Crăciun: „Păcatele slăbesc credința în Dumnezeu și înlătură nădejdea mântuirii și speranța de a fi cu Dumnezeu”
Articolul următorALERTĂ METEO. COD GALBEN de ninsori abundente până duminică seara