Senatul României a adoptat o măsură importantă în ceea ce privește agenții de poliție locali. Aceștia vor putea utiliza dispozitivele de avertizare sonore și luminoase de culoare albastră, dacă situația de urgență va impune luarea acetor măsuri.

În calitate de prim for sesizat, Senatul a adoptat un proiect de lege al USR prin care autovehiculele care aparţin Poliţiei locale pot folosi dispozitivele de avertizare sonore şi luminoase de culoare albastră.

Inițiativa legislativă în cauză propune modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice:

„Legea 155/2010 a Poliţiei locale asigură cadrul legislativ pentru dotarea mijloacelor de transport ale Poliţiei locale cu astfel de dispozitive, însă ordonanţa de urgenţă 195/2002 nu include în lista utilizatorilor şi beneficiarilor de regim prioritar şi poliţia locală”, arată inițiatorii în expunerea de motive a proiectului. 

De asemenea, inițiatorii mai explică: „Proiectul de lege unifică şi sistematizează cadrul legal în această materie, venind în sprijinul activităţilor şi competenţelor ce revin Poliţiei locale care va beneficia de un instrument normativ cuprinzător de către poliţiştii locali se exercită atribuţii de serviciu potrivit competenţelor ce le revin prin Legea 155/2010”.

Articolul precedentVremea 5 octombrie – Temperaturi de vară în România
Articolul următorNicolae Ciucă anunță că statul va repatria rămășițele celor 4 români morți în accidentul din Italia