Președintele Franței, Emmanuel Macron, a fost testat pozitiv la noul coronavirus, a anunțat joi Palatul Ellysee. Și premierul Jean Castex a intrat în autoizolare după ce a avut mai multe întrevederi cu președintele Macron în ultimele zile. De asemenea, soția președintelui francez, Brigitte Macron, nu are simptome, dar intră în autoizolare.

Președintele francez a fost testat pentru SARS-CoV-2 după ce a prezentat simptome specifice. Palatul Elysee a anunțat că Macron a intrat în autoizolare pentru o săptămână. 

În timpul autoizolării va continua să lucreze și să-și desfășoare activitățile obișnuite de la distanță.

Nu au fost oferite detalii suplimentare despre simptomele pe care le-a avut demnitarul francez.

Palatul Elysee a transmis că deocamdată nu se știe cum s-a infectat președintele.

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a postat pe Twitter un mesaj în franceză în care îi urează lui Macron însănătoșire grabnică, asigurându-l că vor continua împreună, cu toate statele europene, „să învingă această pandemie” și că „vom continua să lucrăm împreună pentru vaccinarea și protejarea cetățenilor noștri”.

În ultima săptămână, Macron a participat la întrunirea șefilor de stat din Consiliul European, pe 10-11 decembrie.

Și președintele Klaus Iohannis i-a transmis urări de sănătate lui Emmanuel Macron.

După anunțul președinției franceze, a fost izolat şi premierul Jean Castex, posibil «caz contact», a transmis preşedintele Senatului, Gérard Larcher, în deschiderea sesiunii în care şeful guvernului ar fi trebuit să prezinte strategia de vaccinare anti-Covid-19 în Franţa, relatează RFI România.

Astfel că în locul său, strategia a fost anunţată de ministrul Sănătăţii, Olivier Veran.

Soția președintelui francez, Brigitte Macron, a transmis joi că nu are simptome specifice infecției cu noul coronavirus dar intră în autoizolare.

Articolul precedentCulisele statului paralel, ora 18:00. Cum au fost distruse și băgate în faliment societăți de stat în favoarea firmelor străine
Articolul următorViceprimar Vatra Dornei: „Scenariul roșu nu înseamnă carantina. Se pot petrece, în continuare, Sărbătorile de iarnă aici”