Prețul petrolului a crescut astăzi. Cotația barilului de țiței Brent a depășit 120 de dolari după ce Arabia Saudită a majorat prețurile pentru țițeiul său vândut în luna iulie.

Decizia Arabiei Saudite a venit după ce săptămâna trecută grupul OPEC+ (compus din Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol şi alţi mari producători) a majorat în lunile iulie şi august producţia cu 50% mai mult decât estimaseră anterior,  cu până la 648.000 barili pe zi lunar.

În jurul orei 03:43 GMT, cotaţia barilului de ţiţei Brent a crescut cu 0,91 dolari, sau 0,8%, până la 120,63 dolari.

Pe parcursul şedinţei de tranzacţionare atinsese chiar şi nivelul de 121,95 dolari.

Arabia Saudită a majorat preţul ţiţeiului Arab Light în Asia cu 6,50 dolari faţă de nivelul mediu al cotaţiilor de referinţă din Oman şi Dubai, a anunţat duminică compania de stat Aramco.

Este cel mai ridicat nivel din luna mai, când piaţa era afectată de temerile privind întreruperea livrărilor de petrol din Rusia.

Majorarea cererii de combustibil în SUA pe perioada verii şi atenuarea restricţiilor din China este posibil să menţină preţurile ridicate, au declarat specialiștii.

Articolul precedentCriză majoră: pâinea tot mai scumpă
Articolul următorMeteorologii atrag atenția că temperaturile vor fi astăzi mai ridicate decât ar fi normal pentru începutul lunii