Viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Daniel Cîrjan (PNL), alături de consilierii locali liberali, a depus un proiect de hotărâre de Consiliu Local privind finanțarea anuală a proiectelor care au drept scop prevenirea și reducerea consumului de droguri la nivelul municipiului Drobeta Turnu Severin.

“Din punctul meu de vedere, începând încă din şcoală trebuie să le arătăm copiilor cât de gravă este intrarea pe acest drum, care este fără întoarcere, care te nenoroceşte pe viaţă. Această cale poate duce la sinucidere, la crime, la violenţe. Copiii, în şcoală, au nevoie de de educaţie în această privinţă, în termeni relativ simpli. De aceea, în măsura aprobării acestei inițiative, implicarea Primăriei Drobeta Turnu Severin pe viitor în această problema va deveni una reală și concretă, spre deosebire de anii precedenți când acest subiect extrem de delicat a fost tratat cu indiferență”, a declarat viceprimarul Daniel Cîrjan.

Dacă va trece de votul consilierilor locali, prin acest proiect se va aloca anual de la buget suma de 10.000 lei pentru finanțarea proiectelor care au drept scop prevenirea și reducerea consumului de droguri la nivelul municipiului Drobeta Turnu Severin, în baza unui protocol de colaborare încheiat între Agenția Națională Antidrog și Primăria Drobeta Turnu Severin.

Totodată, pentru punerea în practică a proiectelor care au drept scop prevenirea și reducerea consumului de droguri, Primăria Municipiului Drobeta Turnu Severin va încheia parteneriate, după caz, cu Inspectoratul Școlar Județean Mehedinți, Inspectoratul de Poliție al Județului Mehedinți sau cu orice altă instituție publică sau ONG specializat în domeniu.

După 1990, consumul de droguri a devenit intens, greu de controlat şi cu consecinţe sociale şi medicale. Consumul de droguri afectează individul, dar alterează grav şi viața socială, grupul, viața familială etc. Conform studiilor realizate în ultimii ani, se constată un fapt îngrijorător : 8% dintre elevii de liceu au consumat cel puțin o dată droguri.

 

Articolul precedentImpact mortal între două microbuze la Orșova. Doi oameni și-au pierdut viața
Articolul următorEURES: 50 locuri de muncă la recoltat de fructe în Spania