Primarul de la Orșova, reclamat la Consiliul pentru Combaterea Discriminării

Poliţiştii locali din municipiul Orşova i-au făcut plângere primarului Marius Stoica la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării pe motiv că i-ar fi discriminat.

Primarul de la Orşova, Marius Stoica, a declarat în presă în luna ianuarie 2020 că vrea să desfiinţeze Poliţia Locală, motivând că aceasta ”toacă mulţi bani şi degeaba” şi că este ”ineficientă”. De cealaltă parte, poliţiştii locali consideră că afirmaţiile edilului ”au adus atingere demnităţii lor ca cetăţeni, dar şi ca funcţionari publici”.

În plângerea adresată Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, poliţiştii locali solicită ca primarul să fie sancţionat contravenţional.

”Considerăm că prin fapta, ce face obiectul acestei petiţii, am fost discriminaţi atât în faţa cetăţenilor municipiului Orşova, cât şi al cetăţenilor întregii ţări, comportamentul primarului municipiului Orşova având ca scop crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare sau ofensatoare la adresa noastră”, se arată în plângere.

Poliţia Locală din Orşova s-ar putea desfiinţa, după ce primarul Marius Stoica le-a pus gând rău angajaţilor acestei instituţii. Ca să-şi motiveze decizia, cel puţin uimitoare, edilul de la Orşova susţine că poliţia este ineficientă şi că în felul acesta ar face o economie la bugetul mic al primăriei, iar banii i-ar cheltui la curăţenia oraşului sau întreţinerea spaţiilor verzi.

Concret, Poliţia Locală la Orşova înseamnă 8 angajaţi. Nici mai mult, nici mai puţin. Ar trebui să fie nouă angajaţi, dar din luna august a anului trecut, unul din poliţiştii locali ocupă din dispoziţia primarului funcţia de secretară, iar doamna care ocupa acest post a fost trecută la registratură.

Din cei 8 angajaţi, muncesc efectiv în stradă 5 poliţişti locali, asta în zilele în care nu sunt solicitaţi să asigure paza la intrarea în sediul Primăriei, iar un poliţist local, din dispoziţia primarului, face numai muncă de birou.

 

 

Articolul precedentCod galben de ninsori viscolite în Mehedinți
Articolul următorMinistrul Economiei îl pune la punct pe Aladin Georgescu pe tema subvenției la gigacalorie