Parchetul de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin a înregistrat, în ziua de 28 martie a.c., dosarul penal cu nr. 884/P/2020 având ca obiect săvârșirea infracțiunii de ”zădărnicire a combaterii bolilor”.

Din cuprinsul actului de sesizare, și anume procesul verbal din data de 27.03.2020, întocmit de către lucrătorii de poliție și jandarmi din cadrul Secției nr. 2 Poliție Rurală Șimian și Inspectoratului Județean de Jandarmi Mehedinți, rezultă că în data de 27 martie a.c., în jurul orelor 18:00, numiții N.A și D.A, domiciliați în comuna Gogoșu, județul Mehedinți, au părăsit centrul de carantină instituționalizată, unde fuseseră introduși în vederea prevenirii răspândirii virusului COVID-19, ulterior fiind depistați în localitatea Șimian din județul Mehedinți.

Având în vedere cele constatate, organele de poliție au contactat reprezentanții Centrului Județean de Conducere, Coordonare și Informare a județului Mehedinți, la fața locului deplasându-se o autospecială de pompieri care i-a preluat pe cei doi și i-a introdus din nou în centru de carantină instituționalizată.

Prin ordonanța nr. 884/P/2020 din data de 27.03.2020 a organelor de cercetare penală din cadrul Secției nr. 2 Poliție Rurală Șimian s-a dispus începerea urmăririi penale în cauză cu privire la săvârșirea infracțiunii de ”zădărnicire a combaterii bolilor”, prevăzută de art. 352 alineatul 1 din Codul penal.

 

 

Articolul precedentMinisterul de Interne: se emit Ordonanța Militară 5 și 6. Arafat anunță 2109 cazuri COVID-19. Municipiul Suceava, CARANTINĂ TOTALĂ
Articolul următorS-a deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor în cazul pacientului plimbat între secțiile Spitalului Județean