Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Mehedinți a continuat acţiunile pentru verificarea respectării prevederilor Ordonanțelor Militare şi pentru prevenirea răspândirii COVID-19 la agenții economici din județ.

Cu ocazia verificărilor efectuate, comisarii de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Mehedinți au descoperit la un snack-bar din municipiul Drobeta Turnu Severin produse fără documente de proveniență, fără elemente de identificare și caracterizare, cu data durabilității minimale depășită (lapte, margarină, pește, cârnați, ceafă porc, mici, slănină).

De asemenea, comisarii au constatat că unitatea de alimentație publică presta servicii de catering fără să aibă autorizație pentru această activitate.  Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate două amenzi în valoare totală de 30.000 de lei și s-a dispus oprirea temporară a activității agentului economic.

De asemenea, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Mehedinți a constatat că spațiul autorizat (bucătăria) în vederea preparării produselor alimentare pentru care s-a obținut înregistrarea sanitar-veterinară pentru obiectivul snack-bar, avea altă destinație, iar bucătăria era amenajată într-un alt spațiu, necorespunzător și neaprobat sanitar-veterinar, fără respectarea condițiilor de igienă, conform legislației în vigoare. DSVSA Mehedinți a sancționat unitatea cu amendă contravențională în cuantum de 10.000 de lei.

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Mehedinți a continuat acţiunile pentru verificarea respectării prevederilor Ordonanțelor Militare şi pentru prevenirea răspândirii COVID-19 la agenții economici din județ. Cu ocazia verificărilor efectuate, comisarii de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Mehedinți au descoperit la un snack-bar din municipiul Drobeta Turnu Severin produse fără documente de proveniență, fără elemente de identificare și caracterizare, cu data durabilității minimale depășită (lapte, margarină, pește, cârnați, ceafă porc, mici, slănină). De asemenea, comisarii au constatat că unitatea de alimentație publică presta servicii de catering fără să aibă autorizație pentru această activitate. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate două amenzi în valoare totală de 30.000 de lei și s-a dispus oprirea temporară a activității agentului economic. De asemenea, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Mehedinți a constatat că spațiul autorizat (bucătăria) în vederea preparării produselor alimentare pentru care s-a obținut înregistrarea sanitar-veterinară pentru obiectivul snack-bar, avea altă destinație, iar bucătăria era amenajată într-un alt spațiu, necorespunzător și neaprobat sanitar-veterinar, fără respectarea condițiilor de igienă, conform legislației în vigoare. DSVSA Mehedinți a sancționat unitatea cu amendă contravențională în cuantum de 10.000 de lei. ”Îi asigur pe cetățeni că aceste acțiuni de verificare a agenților economici vor continua și în zilele următoare. În această perioadă extrem de delicată pe care o traversăm urmăresc foarte atent modul în care sunt respectate măsurile pe care agenții economici au trebuit să le ia pentru protejarea sănătății și vieții consumatorilor. De asemenea, vreau să le transmit mehedințenilor încă o dată că instituţiile cu atribuţii în gestionarea situaţiei actuale generate de virusul COVID-19, acţionează cu maximă responsabilitate, potrivit competenţelor, aplicând toate măsurile prevăzute de lege şi Ordonanţele Militare”, spune prefectul Cristinel Pavel.

Publicată de Instituția Prefectului Mehedinți pe Miercuri, 1 aprilie 2020

”Îi asigur pe cetățeni că aceste acțiuni de verificare a agenților economici vor continua și în zilele următoare. În această perioadă extrem de delicată pe care o traversăm urmăresc foarte atent modul în care sunt respectate măsurile pe care agenții economici au trebuit să le ia pentru protejarea sănătății și vieții consumatorilor. De asemenea, vreau să le  transmit mehedințenilor încă o dată că instituţiile cu atribuţii în gestionarea situaţiei actuale generate de virusul COVID-19, acţionează cu maximă responsabilitate, potrivit competenţelor, aplicând toate măsurile prevăzute de lege şi Ordonanţele Militare”, spune prefectul Cristinel Pavel.

Articolul precedent345 persoane sunt în carantină în Mehedinți
Articolul următorLegătura dintre tutun și coronavirus! Un producător de țigarete ar putea salva planeta!