Prognoza meteo pe o lună a fost publicată de ANM. Potrivit meteorologilor, în octombrie vom avea temperaturi mai ridicate decât cele specifice perioadei, iar ploile vor fi destul de scumpe la vedere. Cum va fi vremea, în fiecare regiune a țării, până pe 30 octombrie. 

Prognoza meteo săptămâna 02-09 octombrie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul, dar cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată în regiunile extracarpatice. 

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo săptămâna 09-16 octombrie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice.

Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane. 

Prognoza meteo săptămâna 16-23 octombrie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații vor avea o tendință spre deficit în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sud, sud-est și la munte.

Prognoza meteo săptămâna 23-30 octombrie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va putea fi local excedentar, mai ales în zonele montane și submontane, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval. 

Articolul precedentIngredientele minune care frăgezesc friptura – Sunt la îndemâna oricui iar rezultatul e neașteptat …de gustos
Articolul următorModificări importante pentru șoferii Uber și Bolt, dar și pentru clienți. Ce se pregătește la nivel european?