PROIECT ROMÂNO – BULGAR ÎN PARCUL NATURAL PORȚILE DE FIER

Un inedit proiect transfrontalier România – Bulgaria va fi implementat în Parcul Natural Porțile de Fier. Liderul de proiect este Administrația celui mai mare parc natural limitrof Dunării, din Bulgaria. Proiectul își propune crearea unui produs turistic transfrontalier integrat și inovativ între Parcul Natural din Bulgaria și cel din România.

Astăzi a început implementarea unui proiect inedit ce reunește două dintre cele mai mari și spectaculoase parcuri naturale din România și Bulgaria. Este vorba de Parcul Natural Porțile de Fier și Parcul Natural Vrachanschi Balkan, din Bulgaria. Proiectul comun este unul transfrontalier, finanțat de Uniunea Europeană, prin Fondul European pentru Dezvoltare Rurală.

Administrația arealului protejat din Bulgaria este partener lider al proiectului, sugestiv intitulat DigiPARKS. Concret, proiectul este implementat în arealul a două dintre cele mai mari arii protejate din România. și Bulgaria și vizează conservarea patrimoniului cultural, dezvoltarea turismului  și chiar crearea unui produs turistic inovator integrat. Perioada de implementare este 21 mai 2019 – 19 mai 2022.

Printre activitățile de bază ale proiectului, cu o valoare totală de peste 419 milioane de euro, se numără digitizarea teritoriului parcurilor, dezvoltarea și implementarea produsului turistic transfrontalier inovativ, precum și dezvoltarea infrastructurii pentru viitoarea tehnologie digitală în ambele parcuri. De asemenea, patrimonial cultural-istoric din parcuri include situri de importanță globală. Bisericile antice și medievale, mănăstirile, cetățile antice și o mulțime de monumente sunt printre cele mai importante situri.

Articolul precedentCifrele arată că turismul în Mehedinți este în continuă creștere
Articolul următorVIDEO Velier sub pavilion Belgia, salvat pe Dunăre de polițiștii de frontieră mehedințeni