Manifestația a început la ora 14.00, în Piața Universității din Capitală. Oamenii aun plecat în marș și s-au oprit în fața Guvernului pentru a protesta. Manifestarea de protest a fost anunțată acum câteva săptămâni, chiar de George Simion. De câteva zile, orașul este plin de afișe care anunță manifestația. 

Manifestanții se îndreaptă spre sediul PNL, după ce au scandal la sediul PSD, acolo unde intrarea le-a fost blocată de mascați. 

UPDATE 18.45 – În jurul orei 18:30, protestatarii au plecat spre Sediul Central al PSD, din Șoseaua Kiseleff.

„Mergem după PSD. Pentru că PSD a vrut incidente și pentru că PSD a vrut mai multe mitinguri azi, mergem în marș la sediul PSD și pe urmă revenim în Piață. Mergem să îi huiduim pentru cum au încercat să oprească protestul. Marcel Ciolacu să se potolească cu toți provocatorii. PSD, prin Lazarus și Șoșoacă a organizat această diversiune. Le era frică și au pus trompetele lor pe noi. Pornim în mars și rămân 30 de oameni pe scenă și 20 jos, e foarte urâtă diversiunea asta a PSD-ului”, a spus Simion.

UPDATE 18.30 – Diana Șoșoacă a cerut ajutorul jandarmilor spunând că Luis Lazarus și „o doamnă” au fost răniți de deputatul AUR Antonio Andrușceac.

Diana Şoşoacă a început să strige după jandarmi: ”Ajutor, ajutor, ajutor! Luiz Lazarus a fost lovit, o doamnă a fost lovită de domnul Andruşceac. Avem nevoie de jandarmi!”.

UPDATE 18.00 – George Simion și fosta sa colegă de partid, Diana Șoșoacă, prezentă la un protest separat în Piața Vitoriei, au intrat în conflict, duminică. Fiecare dintre cei doi a vrut, în același timp,  să se adreseze publicului de la microfon.

Senatoarea a luat cuvântul, dar când ea încerca să vorbească, susținătorii AUR huiduiau. În cele din urmă i-a fost tăiat microfonul, iar ea l-a acuzat pe Simion că este lipsit de bun simț.

UPDATE 17.00 – George Simion – Președinte AUR a vorbit, în exclusivitate pentru Realitatea PLUS, de la protestul organizat în Piața Victoriei. Acesta spune că toată luna octombrie vor fi astfel de manifestări.

UPDATE 16.00 – Peste 10.000 de protestatari, potrivit deputatului George Simion, preşedintele AUR, au ocupat duminică zona Pieţei Universităţii, în aşteptarea semnalului de plecare în marş spre Piaţa Victoriei, locul de desfăşurare a manifestaţiei.

Pe fondul asurzitor al vuvuzelelor, participanţii la protest flutură steaguri tricolore, afişează lozinci antiguvernamentale şi scandează, printre altele, „Demisia”, „Hoţii, hoţii”, „Nu vrem să fim conduşi de hoţi”, „George, preşedinte”, „Naţional, unitate”.

UPDATE: La această oră, circulația pe bulevardul Magheru este blocată în totalitate.

UPDATE: Protestatarii au pornit în marș spre Piața Victoriei. Printre mesajele scandate de protestatari se numără: „Virgil de la Energie să meargă la pușcărie/furați, taxați, nu vă saturați/ne-ați readus în comunist/nu vrem să fim conduși de hoți/curentul și gazul ne-au adus necazul” – „La Palatul Cotroceni cântă cucuveaua/ Mutulică și-a gasit beleaua”

UPDATE: Mitingul a început în jurul ore 14 însă prezența este una relativ scăzută. Deși organizatorii nu au aprobare pentru a face un marș spre Piața Victoriei, protestatarii intenționează să mute acolo protestul.

Mitingul de protest care va avea loc duminică în Piaţa Universităţii va începe la ora 14.00, potrivit unui comunicat al AUR, manifestanţii urmând să ajungă în jurul orei 16.00 în Piaţa Victoriei, în faţa sediului Guvernului.

Potrivit informaţiilor AUR, incepând cu ora 13:00 vor sosi manifestanţii în Piaţa Universităţii. La ora 14:00 se va intona imnul Naţional, acesta fiind îceputul protestului.

La ora 15:00 va avea loc plecarea coloanei de protestatari spre Piaţa Victoriei iar la ora 16:00, coloana de protestatatari va intra în Piaţa Victoriei, în faţa Guvernului. 

AUR precizează că protestul se va încheia la miezul nopţii. 

 

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentCULISELE PUTERII | Miron Mitrea, despre protestul AUR: „Foarte slabi organizatorii. Cei care l-au sprijinit pe Simion au fost amatori”
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET