Partidul Social Democrat trebuie să facă publice mai multe informații legate de vizita fostului lider al partidului, Viorica Dăncilă, făcută în vara anului 2019 în Moldova, singura regiune din țară fără autostradă. Cât a costat transportul cu elicopterul, care este sursa fondurilor, firma care a închiriat aparatul de zbor și scopul vizitei, sunt câteva din cererile instanței pentru PSD. 

Tribunalul Iași a decis marți să oblige PSD să comunice în scris mai multe informații privind vizita și transportul Vioricăi Dăncilă în turneul electoral din august 2019. Decizia poate fi atacată cu recurs, potrivit portalului instantelor.

Procesul a fost deschis de Daniela Mitrofan, fondator al organizației Reset Iași.

Anunțul a fost făcut miercuri de Reset Iași pe pagina de Facebook:

„Cu elicopterul ajungi mai repede. . . în instanță ! 

Reset câștigă la fond un al doilea proces cu PSD, după cel câștigat în toamnă. Atunci era vorba de declararea cheltuielilor de campanie.

Acum, PSD este obligat să dea detalii despre vizita dnei Dăncilă în mai multe localități din Moldova, în care s-a deplasat cu elicopterul.

Reset a adresat PSD o cerere în baza Legii 544/2001, în care am dorit să știm:

– Care este suma plătită pentru închirierea elicopterului?
– Cine deține această firmă de la care s-a închiriat elicopterul sau cine este proprietarul acestuia?

– Care este sursa acestor fonduri din care s-a plătit elicopterul?
– Care a fost scopul vizitei dnei Dancilă în Moldova?

PSD nu ne-a răspuns, apoi am a înaintat o reclamație administrativă, tot fără răspuns. Pasul următor a fost acționarea în instanță”, scrie organizația Reset Iași.

https://www.youtube.com/watch?v=DuEDtFI08rw&feature=emb_title

În vară, Viorica Dăncilă a fost în turneu electoral în Moldova cu elicopterul, pentru că nu este nicio autostradă în această regiune. Dăncilă a ajuns pe 16 august 2019 la Fălticeni, cu un elicopter privat, pentru a participa la ședința Comitetului Executiv al PSD Suceava. Premierul a rămas peste noapte în județul Suceava, apoi a participat la pelerinajul de la Mănăstirea Putna. Ulterior, a decolat cu același elicopter de pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava cu destinația Iași, tot la o întâlnire cu social-democrați din teritoriu.

Este al treilea proces pierdut de PSD în instanță, dupa ce a refuzat să raspundă unor solicitări facute în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public.

Vezi mai multe: aici

Articolul precedentDe Moș Nicolae se deschide Târgul de Crăciun la Turnu Severin
Articolul următorSârb depistat la muncă ilegală în Strehaia