PSD MEHEDINȚI ÎȘI VA SCOATE ELECTORATUL LA REFERENDUM

PSD Mehedinți se va mobiliza la maxim pentru a scoate oamenii la vot, la referendumul vizând familia tradițională, programat pentru ziua de 7 octombrie 2018. Așa susține primarul din Severin, Marius Screciu, întors de la întâlnirea cu conducerea centrală a PSD.

Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, totodată și președinte al PSD Drobeta Turnu Severin, a participat la întâlnirea cu conducerea centrală a partidului, pentru a pune la punct toate detaliile legate de organizarea referendumului din data de 7 octombrie 2018. Ideea centrală transmisă de PSD aleșilor locali și liderilor de la nivel local este mobilizarea la vot a oamenilor, pentru ca prezența să permită validarea referendumului. Primarul social-democrat recunoaște că se va face mobilizare general pentru ca oamenii să fie scoși la vot, în așa fel încât referendumul să fie validat. Totuși, primarul spune că PSD nu va politiza referendumul.

Am avut o întâlnire cu președintele Liviu Dragnea și secretarul general Marian Neacșu, privin referendumul, am discutat că acest referendum aparține întregii națiuni, nu trebuie să îl politizăm, sunt lucruri pe care creștinătatea le susține și pe care noi, la rândul nostru, le susținem. Noi ne implicăm să mergem să scoatem oamenii la vot, pentru a putea fi validat acest referendum. Dacă nu reușim să scoatem 30 la sută din populație, scrutinul nu este validat”, a declarat primarul Marius Screciu.

Prin propunerea de revizuire a Constituţiei privind definiţia familiei se cere modificarea articolul 48, alineatul 1, care se referă la definiţia familiei. În actuala formă, acesta prevede că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi”, însă semnatarii iniţiativei vor ca definiţia să fie schimbată. Potrivit modificării articolul 48 va avea următorul conținut: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Articolul precedentPRIMĂRIA SEVERIN A LANSAT PLATFORMA „CautJob”
Articolul următorAngajații de la DGASPC Mehedinți își vor primi salariile săptămâna viitoare