Medicul Radu Iman este în continuare managerul spitalului de urgență Drobeta Turnu Severin, anunță Consiliul Județean Mehedinți, într- un comunicat.

Doctorul Radu Iman este în continuare managerul Spitalului a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Situația creată de Ministerul Sănătății este hilară, după ce a emis un ordin prin care a numit un alt manager, deși nu are competențe în acest sens.
Pentru clarificarea situației, Direcția de Resurse Umane și Direcția Juridică din cadrul Consiliului Județean Mehedinți au emis astăzi puncte de vedere cu privire la actele normative care reglementează numirea în funcții de conducere în această perioadă.
(…) conform HG nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia, autoritățile publice locale, în speță, Consiliul Județean Mehedinți, exercită atribuția de numire, suspendare și eliberare din funcție a persoanelor care ocupă funcții de conducere în cadrul unităților aflate în subordine.
Ordonanța de Urgență nr.70/14.05.2020, în baza căreia a fost emis Ordinul Ministerului Sănătății nr.1246/03.07.2020 prin care dr. Victor Maliborschi a fost numit un alt manager  nu mai produce efecte începând cu data de 18.05.2020.

În aceste condiții, dispoziția emisă de subsemnatul prin care a fost numit în funcția de manager dr. Radu Iman și contractul de management încheiat cu Consiliul Județean Mehedinți sunt în continuare în vigoare.
De altfel, Consiliul de administrație al Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin, reunit luni dimineața, a adoptat o hotărâre prin care constată cele arătate mai sus, iar hotărârea a fost transmisă Consiliului Județean Mehedinți- Aladin Georgescu.

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 17. Carantina, bat-o vina!
Articolul următorCOVID-19: Număr record de decese în starea de alertă!