Șeful IGSU, Raed Arafat, palestinian la origini, și-a exprimat regretul pentru faptul că au pierit oameni nevinovați în conflictul dintre Israel și Hamas.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă, miercuri, că „ce s-a întâmplat în Israel nu poate avea nicio logică sau justificare”. „Ce s-a întâmplat în Israel nu poate avea nicio logică sau justificare. Ca om în primul rând, dar şi ca palestinian de origine şi medic care şi-a dedicat viaţă salvării de vieţi, nu pot spune decât că ce s-a întâmplat este profund greşit, este inuman şi criminal”, a scris, miercuri, pe Facebook, Raed Arafat. 

Acesta apreciază că „violenţa de orice fel naşte violenţă, iar cei care cred că prin uciderea civililor, femeilor, bătrânilor şi copiilor, vor găşi soluţii pentru cauza lor, greşesc şi demonstrează o abordare primitivă pe care nu o poate accepta nicio religie şi nicio persoană raţională”.

„Condoleanţele mele se îndreaptă către cei care şi-au pierdut copii, părinţii, fraţii, surorile şi prietenii în aceste zile. Toate cele întâmplate vor rămâne că o pată neagră, de neuitat, în istoria omenirii”, a mai transmis Arafat.

Ultimul bilanţ raportat de Israel după violenţele generate de atacul Hamas declanşat sâmbătă dimineaţă a ajuns la peste 1.200 de morţi şi 2.700 de răniţi.

La rândul lor, palestinienii anunţă peste 900 de morţi în Gâşia Gaza.

Articolul precedentAlertă alimentară! Tartă cu rubarbă, retrasă de pe rafturile unui lanț de hypermarketuri
Articolul următorReforma pensiilor speciale a trecut de Senat: circ total și acuzații la adresa coaliției