RĂSPUNSUL PNL LA NEVOILE SPITALULUI DIN ORȘOVA: „SPITALUL NU ESTE O JUCĂRIE ELECTORALĂ”

Informația că la poarta Spitalului Municipal din Orșova managerul unității, Adrian Cican, a scos mașinile vechi a făcut înconjurul țării. Le-a afișat pe parbriz numărul de kilometri parcurși și numele consilierilor municipali care nu vor să voteze cumpărarea unora noi. Replica PNL Orșova, venită cu întârziere, este monumentală. Liderul consilierilor liberali din CL Orșova spune că spitalul nu e jucărie electorală.

Spitalul Municipal din Orșova a ajuns subiect de presă zile trecute, la nivel național. Mai multe mașini autoutilitare din dotarea unității medicale au fost expuse în parcarea din fața spitalului. Pe parbrizul fiecăreia au fost lipite afișe mari pe care s-au notat numărul de kilometri parcurși, dar și numele unor consilieri municipali. Managerul Spitalului Municipal Orșova, Adrian Cican, solicitase, de mai multe ori, aprobarea forului de decizie local. pentru a achiziționa în leasing o autoutilitară nouă, pe programul RABLA. Managerul spune că avea banii necesari, doar aprobarea Consiliului Local mai lipsea. Din păcate, mai mulți consilieri locali s-au abținut la vot, iar managerul spitalului s-a hotărât să-i facă de râsul lumii. Printre cei notați pe parbriz era și președintele PNL Orșova, Camelia Ianculovici, consilier municipal. Așa că PNL Orșova a postat pe Facebook un comunicat.

După ce scandalul a făcut încojurul țării, vine și comunicatul PNL Orșova (intertitlurile ne aparțin)

„P.N.L ORȘOVA vă aduce la cunoștință faptul că proiectul de hotărâre privind achiziționarea de către Spitalul Municipal Orșova a unei autoutilitare de 5 locuri prin Programul Rabla a fost introdus pe ordinea de zi într-o ședință de îndată în ultimul moment, înainte de începerea ședinței. Materialele care erau atașate proiectului au fost mai mult decât insuficiente. „Nu a fost prezentată o situație financiară a spitalului și nici măcar o valoare estimativă a acestei utilitare”.

Managerul este acuzat a pus presiune pe aleșii locali

„Considerăm total nepotrivită intervenția Dl. Manager Adrian Cican care a încercat, așa cum obișnuiește să procedeze de fiecare dată, să pună PRESIUNE pe consilierii locali, care sub pretextul urgenței încheierii programului Rabla (în acest program fiind disponibile încă 2000 de tichete care vor putea fi utilizate până în anul 2019), să voteze rapid și în necunoștință de cauză orice fel de proiect pentru spital.

Spitalul nu e jucărie electorală

„De fiecare dată P.N.L ORȘOVA a votat proiectele benefice comunității, inclusiv pe cele ale spitalului atunci când au avut suficientă documentație, dar nu sub presiunea domnului Adrian Cican. care nu înțelege că SPITALUL NU ESTE O JUCĂRIE ELECTORALĂ . Spitalul nu satisface mofturile domniei sale, ci nevoile bolnavilor pe care dumnealui le poate reprezenta mai eficient în viitoarea ședință ordinară (este a cincea luna în care C.L. al Municipiului Orșova nu a fost convocat în ședință ordinară) la care îl invităm pentru a parcurge pașii legali (comisii de specialitate) și suplimentarea listei de investitii, întrucât aici este vorba despre banii comunității care se cheltuiesc doar justificat și cu motive bine întemeiate”.

Marea dilemă liberală: Autoutilitara e pentru bolnavi sau pentru personal administrativ?

„Tot odată, dorim ca domnia sa să explice consiliului local dacă această autoutilitară poate să transporte și bolnavi sau doar personalul administrativ al spitalului, deoarece nu dorim ca ulterior să fim acuzați de Casă de Asigurări de Sănătate și alte instituții abilitate să facă aceste verificări”.

Articolul precedentAccident cu două victime în Mehedinți
Articolul următorExerciţiu complex de intervenţie în caz de cutremur în municipiul Drobeta Turnu Severin