REABILITAREA DRUMULUI ILOVIȚA – BALTA MAI ARE DE AȘTEPTAT

Un nou proiect de infrastructură așteptat cu interes de locuitorii din zona submontană a Mehedințiului mai are de așteptat. Proiectul pe fonduri europene accesat de Consiliul Județean Mehedinți a fost deblocat de consilierii județeni, prin majorarea cotei de cofinanțare. Tronsonul de drum pornește din DN6 și traversează localitățile Ilovița, Cireșu, Podeni, Malarișca, având ca punct final Balta, cu o lungime de 37 de kilometri.

Mehedințenii care așteaptă de multă vreme să poată circula în condiții normale pe traseul Ilovița – Cireșu – Podeni – Malarișca – Balta, cu intrare din DN 6, au primit de la Consiliul Județean Mehedinți vestea că proiectul admis la finanțare europeană anul trecut a fost deblocat printr-o infuzie de capital în contribuția proprie. Practic, era nevoie de suplimentarea contribuției proprii, pentru a se putea ajunge în faza de organizare a licitației și contractarea unui operator economic care să demareze lucrările.

Astăzi am răspuns la ultimele clarificări cerute de ADR, în sensul că am dat o Hotărâre de Consiliu Județean, astfel încât drumul acela depus pe proiect european să poată pleca la contractare către Ministerul Dezvoltării”, a precizat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Proiectul „Reabilitare/Modernizare DJ607C, DN6- Podeni-Malarişca-Balta”, depus de Consiliul Judeţean Mehedinţi, a fost admis pentru finanţare cu fonduri europene în valoare de 66 milioane lei, pe Programul Operaţional Regional, prin intermediul Agenţiei de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia, în anul 2018. Investiţia vizează reabilitarea şi modernizarea pe o lungime de 37,157 kilometri.

Articolul precedentAmendamentul deputatului Virgil Popescu pentru subvenționarea încălzirii termice a Severinului a fost respins în plen
Articolul următorAJOFM Mehedinți: Cursuri de formare profesională pentru șomeri