Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei urează tuturor celor care își aniversează astăzi ziua onomastică, de sărbătoarea Sfinților Mihail și Gavriil, multă sănătate, bucurie alături de familie și speranța în zile mai senine!

De-a lungul ultimelor două decenii, sărbătoarea Sfinților Mihail și Gavriil a prilejuit deschiderea porților Palatului Elisabeta și primirea, de către Regele Mihai I, a tuturor celor care doreau să-i adreseze personal la mulți ani, cu ocazia zilei onomastice.

Imagine

Ziua de 8 noiembrie a fost, în tradiția regală românească, ziua sărbătoririi oficiale a suveranului. Ziua de naștere, 25 octombrie, a fost mereu sărbătorită privat, în familie. Ziua onomastică, 8 noiembrie, a prilejuit evenimente publice, atât înainte de 1947, cât și după 1997.

Desigur, dintre toate zilele onomastice ale Regelui Mihai, cea din anul 1945 rămâne cea mai importantă, din punct de vedere politic și istoric. Atunci, în Piața Palatului Regal, națiunea a dovedit cât de mult înseamnă legătura dintre Coroană și Societate, chiar și în cele mai dramatice momente pentru țară.

Ultimele două “Uși deschise” la Palatul Elisabeta au avut loc în anul 2013 și în anul 2014. Aceștia au fost ultimii doi ani în care Regele Mihai a participat la evenimente publice.

Imagine

Imagine

În ziua de 8 noiembrie 2015, Regele Mihai a transmis un mesaj tinerilor României, un document de însemnătate pentru prezentul românesc, un punct de reper pentru tânăra generație. În acel mesaj, ultimele cuvinte ale suveranului către tineri au fost: “Timpul României voastre a început!” (mesajul Familiei Regale a României 8 noiembrie 2020)

Articolul precedentCeața reduce vizibilitatea. Ce zone ale țării sunt afectate
Articolul următorBilanț coronavirus România: 6.752 de cazuri noi și 86 de decese