Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări COD GALBEN și COD PORTOCALIU  de caniculă și disconfort termic, valabil pentru zilele de 29 și 30 iunie, precum și pentru data de 1 iulie.

 

Meteorologii au emis avertizare COD GALBEN de caniculă pentru majoritatea județelor din țară. În intervalul menționat valul de căldură se va extinde și se va intensifica în toate regiunile. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 33 și 37 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie și de podiș, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

 

Județele din vestul și nord-vestul țării dar și centru sunt sub avertizare COD PORTOCALIU de canilculă. Astfel, în zilele de miercuri (29 iunie), joi (30 iunie) și vineri (01 iulie), valul de căldură va fi persistent în vestul, nord-vestul și local în centrul teritoriului, iar temperaturile se vor apropia de valorile maxime extreme ale perioadei. Se vor înregistra frecvent valori de 37…38 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat.

Articolul precedentAvocat Elena Udrea: „Suntem pe cale să ne adresăm instanțelor europene în dosarul Gala Bute”
Articolul următorROCK THE CITY 2022 – reguli de acces festival. Kiss, Whitesnake, Powerwolf