Apărarea aeriană a Ucrainei a doborât 24 din cele 29 de drone rusești care au atacat în noaptea de miercuri spre joi. Forțele aeriene ucrainene au precizat că dronele au fost distruse deasupra regiunilor sudice Odesa și Nikolaev, precum și a regiunii centrale Kirohovrad.

UPDATE 8:40 În ultimele săptămâni, armata ucraineană și-a intensificat ofensiva împotriva țintelor rusești din Peninsula Crimeea.

Cel mai recent atac a avut loc la Djankoi, unul dintre centrele logistice cheie pentru trupele Kremlinului care ocupă nordul Crimeii, unde „un depozit a luat foc după atacul ucrainean”, potrivit cotidianului „Ukrainska Pravda”.

La rândul său, șeful provincial instalat de Moscova, Serghei Aksionov, a confirmat incidentul, dar a spus că se datorează „rămășițelor unei rachete doborâte care a lovit un depozit”. De asemenea, Ministerul rus al Apărării a confirmat că, în jurul orei 13:00, apărarea sa aeriană „a doborât două rachete tactice operaționale Hrim-2 în apropiere de Djankoi”, scrie La Razon, conform Rador Radio România.

UPDATE 7:00 Regatul Unit a acuzat miercuri Rusia că are în vedere atacarea navelor civile din Marea Neagră

„Informaţiile serviciilor(…) sugerează că Rusia încearcă să vizeze nave civile care folosesc coridorul umanitar din Ucraina pentru a perturba exportul de cereale ucrainene”, a scris Ministerul de Externe britanic într-un comunicat, transmite AFP, informează Agerpres.

Moscova „cu siguranţă va dori să evite scufundarea în mod deschis a navelor civile şi va învinovăţi în mod fals Ucraina pentru orice atac”, se arată în comunicat.

Aceste informaţii „demonstrează dispreţul total al lui Putin faţă de vieţile civile şi de nevoile celor mai vulnerabili din lume”, în timp ce multe ţări africane depind de agricultura ucraineană pentru aprovizionarea cu cereale, a denunţat şeful diplomaţiei britanice James Cleverly, citat în comunicat de presă.

Articolul precedentŞedinţă crucială la Palatul Victoria. Acordul cu SUA în domeniul securităţii sociale, gata să fie ratificat
Articolul următorSchimbări radicale ale vremii: temperaturile scad brusc, vin ploile. Zonele în care se instalează toamna