Rusia atacă regiunea Mykolaiv cu rachete, rezultând doi morţi şi un rănit. Aproape 5.000 de familii ucrainene din Marea Britanie sunt fără adăpost.

UPDATE 9:45 –Surse ruse și-au exprimat „îngrijorarea pronunțată” cu privire la activitatea ucraineană în desfășurare pe malul de est al Oblastului Herson și au încadrat aceste activități ca parte a unei potențiale operațiuni ucrainene mai ample, a declarat Institutul pentru Studierea Războiului în cea mai recentă actualizare din 18 octombrie.

Experții notează, totuși, că majoritatea afirmațiilor rușilor despre evoluțiile de pe malul de est provin în mare parte dintr-un singur blogger militar rus, care recent și-a concentrat foarte mult raportarea pe această secțiune a frontului.

UPDATE 00:30 – Kyiv Independent:  Rusia atacă regiunea Mykolaiv cu rachete 
Forţele ruse au lansat un atac cu rachete la 20:30, ora locală. Salvatorii au recuperat trupurile a doi morţi din moloz, dar şi o persoană rănită, a confirmat Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei.

UPDATE 23:54 – Aproape 5.000 de familii ucrainene din Marea Britanie sunt fără adăpost
Aproximativ 8% (4.890) dintre familiile de refugiaţi ucraineni primite prin programul „Homes for Ukraine” în Marea Britanie sunt fără adăpost sau expuse riscului de a rămâne fără adăpost, potrivit unui raport al Biroului Naţional de Audit al Regatului Unit. 

Articolul precedentDonald Trump, anunț șocant: Acest lucru ar putea duce la Al Treilea Război Mondial
Articolul următorAna Maria Păcuraru: Nicolae Ceaușescu, vocea neașteptată a României în conflictul Israel-Palestina