Numeroase site-uri guvernamentale ruse, inclusiv paginile web ale Kremlinului şi Ministerului Apărării, au rămas joi fără conexiune la internet, a informat observatorul de internet Netblocks şi a confirmat EFE.

Confirmat: multiple pagini web guvernamentale din Rusia, inclusiv cele ale Kremlinului şi Dumei de Stat, au intrat în ‘offline’; incidentul se produce pe fondul unei avalanşe de atacuri cibernetice împotriva Ucrainei vecine, a semnalat Netblocks pe contul său de Twitter.

Întreruperi de internet şi perturbări ale sistemului de telecomunicaţii s-au produs şi în mai multe oraşe importante din Ucraina, pe fondul unei operaţiuni masive de atacuri cibernetice în această ţară.

 

Netblocks a explicat într-un comunicat că în dimineaţa zilei de joi a avut loc o întrerupere importantă a conexiunii la internet în Harkov, al doilea oraş ca mărime din Ucraina.

Potrivit acestei organizaţii, Harkov suferă cea mai mare ofensivă asupra serviciilor de telecomunicaţie, care a dus la deconectarea a numeroşi utilizatori. Deocamdată Kievul pare a fi mai puţin afectat de aceste întreruperi, a adăugat sursa citată.

 

Netblocks a denunţat anterior o altă întrerupere semnificativă a serviciului de internet în Mariupol, oraş în regiunea separatistă prorusă Doneţk din estul Ucrainei.

Articolul precedentVreme anormală în 25 februarie – Ce temperaturi neobișnuite se vor atinge astăzi în România
Articolul următorOrban: 35% din gazul rusesc ajunge în Europa. Rușii vor pierde bani din cauza lui Putin