S-AU EVALUAT PAGUBELE ȘI DESPĂGUBIRILE ÎN URMA INUNDAȚIILOR

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Mehedinți a evaluat toate pagubele produse de inundațiile din luna precedentă și a aprobat cuantumul despăgubirilor ce vor fi cerute de la fondul de rezervă aflat la dispoziția Guvernului. Este vorba de despăgubiri cifrate la circa 13 milioane de lei.

Prefectul județului Mehedinți, Nicolae Drăghiea, a convocat Ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în această dimineață. Principalul subiect pe ordinea de zi a fost aprobarea unui proiecte de hotărâre de guvern ce conține cuantumul despăgubirilor necesare pentru a acoperi daunele provocate de calamitățile de luna trecută, în județul Mehedinți. Situația nu este una foarte gravă, dar pagubele din mai multe comune au ajus deja la nu mai puțin de 13 milioane de lei. Proiectul aprobat astăzi va ajunge pe masa Guvernului și va sta la baza acordării de fonduri pentru reparații.

În afară de evaluarea acestor pagube și solicitarea de fonduri pentru despăgubiri și refacerea infrastructurii afectate, la aceeași ședință s-a mai vorbit și despre caniculă. Valul de căldură care urmează în zona județului Mehedinți impune asigurarea unor măsuri specific de urgență.

Articolul precedentAnchetă la Parchetul Militar Timișoara pentru pompierul ars în incendiul de la Eșelnița
Articolul următorViceprimarul Daniel Cîrjan: Aproximativ 3.000 de elevi severineni au beneficiat de consultații oftalmologice gratuite