​Un proiect prin care se propune ca românii să primească liber de la serviciu în ziua în care sărbătoresc ziua de naştere a fost depus la Senat.

Este vorba despre un proiect pentru completarea art.139 din Legea nr.53/2003 – Codul muncii.

Potrivit proiectului de lege depus de liberalul Daniel Fenechiu acordarea unei zile libere, plătite, „în ziua în care fiecare dintre noi își serbează ziua de naştere, contribuie la motivarea resursei umane”.

„în centrul preocupării de legiferare, de dezvoltare şi îmbunătăţire a raporturilor juridice și a relațiilor sociale reglementate legislativ, trebuie să stea Omul” a spus Daniel Fenechiu în expunerea de motive.

„În cadrul oricărei entităţi- instituţie publică, organizație economică etc.- resursa umană este singură resursă capabilă să producă și să reproducă toate celelalte resurse aflate la dispoziția acestei entități. Fie că vorbim de resursa financiară, tehnologică sau, după caz, materială. Un salariat motivat va contribui activ la cresterea eficienţiei organizației repective.

Predictibilitatea oferită salariatului prin a cunoaşte faptul că va avea o zi liberă de ziua lui de naştere, dacă aceasta va fi, de exemplu, în ziua premergătoare sau imediat următoare perioadei de repaus săptămânal, îi poate oferi posibilitatea de achiziţiona servicii turistice pentru petrecerea acestui eveniment într-o altă localitate, a subliniat senatorul.

Prin cheltuielile astfel făcute avem în vedere aici cele pentru transport, servicil de alimentație publică, intrări la obiective turistice, muzee etc. „este clar că se va contribui la încasările din taxe şi impozite, la bugetul de stat ori cel local

Ziua de naștere este un eveniment, anual, în fiecăruia dintre noi, şi trebuie să oferim posibilitatea fiecărui salariat de a-şi petrece această zi aşa cum îşi dorește. Singur, cu familia ori cu prietenii”, a declarat liberalul.

Articolul precedentMinisterul Finanțelor lucrează la un program de finanțare de peste un miliard euro pentru susținerea producătorilor
Articolul următorRestricții la această oră pe Autostrada A1 București – Pitești