Instituția Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Poliției Locale și Armatei au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Mehedinți.

Peste 350 de polițiști mehedințeni au participat la 400 de misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID 19. Astfel, a fost verificat modul de respectare a măsurii de izolare la domiciliu în cazul a 460 de persoane și peste 300 locații de carantinare/izolare la domiciliu. Polițiștii au aplicat, în urma acțiunilor desfășurate, 113 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației, cu o valoare de peste 256.000 lei.

37  de patrule mixte ale Jandarmeriei cu Poliția au verificat 98 de persoane aflate în izolare la domiciliu în 9 localități, iar 17  jandarmi au constituit echipaje pentru însoțirea persoanelor către locațiile de carantină, menținerea ordinii publice la 12 locații de carantină. S-au aplicat 2 sancțiuni în valoare de 5.000 lei. În cadrul misiunilor au participat și 28 patrule mixte polițist – polițist de frontieră.

În contextul aplicării măsurilor pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, pompierii mehedințeni au efectuat 17 misiuni, 15 dintre acestea constând în acțiuni de decontaminare și alte două pentru asigurarea transportului unor persoane, care au tranzitat  județul, au fost plasate în carantină sau aveau nevoie de ajutor medical. Echipajul de Cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin a efectuat 12 decontaminări ale unor ambulanțe SAJ, o decontaminare a autospecialei pentru transport personal și victime multiple (ATPVM), dar și două decontaminări ale corturilor amplasate la Spitalul Județean din municipiul Drobeta Turnu Severin.

Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la  47 de locații, unde se află 117 persoane în izolare voluntară la domiciliu.
În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 11 echipaje de poliție locală,  dintre care 8 echipaje de ordine publică și 3 echipaje de circulație  rutieră. Au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea măsurilor impuse de Ordonanța Militară nr. 3/ 2020, în valoare de 12.000 lei.

Articolul precedentScade numărul persoanelor carantinate și izolate la domiciliu, în Mehedinți
Articolul următorTIR plin cu gunoaie din Anglia, oprit în trafic de Garda de Mediu Mehedinți