Se deschid noi şantiere pe unele dintre cele mai importante artere rutiere din ţară. Vor fi lucrări și în Vâlcea, Argeş şi Sibiu, pe DN 7 / E 81.

Șoferii au de alez variantele ocolitoare pentru DN7 / E81, tronsonul Râmnicu Vâlcea – Piteşti şi tronsoane de circulaţie de la Bucureşti până la ieşirea pe la vămile din vestul ţării, pentru a evita traficul care se desfăsoară cu dificultate în această vară.

În perioada 11- 13 TIR-urile şi toate autovehiculele cu masa totală maximă autorizată (MTMA) mai mare de 7,5 tone, cu excepţia celor destinate transportului de persoane, nu vor circula între Piteşti şi Sibiu, pe Dealul Negru şi Valea Oltului. Restricţiile sunt valabile în ambele sensuri, în zonele Piteşti (intersecţia DN7 cu DN7C) – Râmnicu Vâlcea – Veştem (intersecţia DN7 cu DN1).

Astăzi, 11 iunie, în intervalul orar 16:00 – 22:00, iar duminică şi luni, 12 respectiv 13 iunie, între orele 6:00 şi 22:00. 

Pe Valea Oltului Practic s -au ridicat toate restricţiile de circulaţie în zona unde s- au făcut reparații la Viaductul Poștei.

Astfel de la intrarea și ieşirea sudică din Defileul Oltului, lângă Călimăneşti, Vâlcea lucrările s-au finalizat joi seara cu şase zile înainte de termenul final anunţat anterior.

Dar se va lucra în continuare la infrastructura podului.

Circulația este îngreunată însă în Sibiu, în zona Boiţa- Veştem, unde se executa lucrări pe porţiunea cuprinsă între kilometrul 246 şi kilometrul 251. Lucrările vor dura aproximativ șase luni. Sectorul de drum va face legătura dintre DN7 şi Autostrada Sibiu- Pitești, primul lot.

Pe DN7- E81, între Vâlcea şi Argeş, autovehiculele cu MTMA mai mare de 7,5 tone nu vor circula în perioada verii.

În zona Boiţa – Sibiu, la intersecţia dintre DN 7 şi DN 1 şi la nodul rutier cu A1, de la km 250 se lucrează.

Se aşterne covor asfaltic pe DN 7, pe tronsonul cuprins între sensul giratoriu de la Veştem şi localitatea Boiţa. 

Au început și lucrările de consolidare a drumului naţional / european, între km 246+500 şi km 251+025, în apropiere de Boiţa.

Circulația va fi alternativă.

Restricții pe Valea Oltului vor mai fi şi în zona Râul Vadului, la km. 239, în judeţul Vâlcea și în alte zone. 

Lucrări și la Cotmeana – Argeş, unde se circulă alternativ, semaforizat, pe o singură bandă, pe sectorul cuprins între km 144+530 şi km 144+700, până pe 30 iunie.

Restricţii și în zona Deduleşti, din cauza cedării fundaţiei drumului.

Au fost impuse restricţii de circulaţie şi pe Transalpina, la limita judeţelor Vâlcea şi Alba (Şugag), unde drumul a fost închis, din cauza condiţiilor meteo. 

Şi tot în zona montană sunt restricţii impuse pe DN 7A, între Voineasa – Vidra şi Obârşia Lotrului legate de lăţimea şi înălţimea autovehiculelor care tranzitează zona.  

Lucrări sunt și în Capitală, pe DN 1, pe drumul care leagă Sinaia de Târgovişte – DN71, în apropiere de Viscri pe DN13, pe DN 15 în zona Bicaz, în zona Mănăstirii Putna, sau Vatra Moldoviţei.

Lucrările pe Autostrada Soarelui au fost în schimb suspentate, în perioada sezonului estival.

 

 

Articolul precedentPloi și vânt astăzi în majoritatea zonelor țării
Articolul următorPericol de inundaţii pe râuri, aproape în toată țara