S-au deblocat negocierile din Coaliție! Potrivit unor surse, PNL și PSD sunt gata să discute din nou și chiar să își dea mâna într-o alianță oficială, să poată candida pe liste comune la alegerile europarlamentare. Lista ar urma să fie deschisă de un candidat independent, susținut de ambele partide. În plus, miercuri ar urma să se decidă și comasarea alegerilor locale cu alegerile europarlamentare. 

Surse din interiorul Coaliției au dezvăluit astăzi că Partidul Național Liberal (PNL) și Partidul Social Democrat (PSD) sunt pregătite să reia discuțiile pentru a forma o alianță oficială în vederea alegerilor europarlamentare.

O noutate majoră este și faptul că lista ar urma să fie deschisă de un candidat independent, care ar beneficia de susținerea ambelor formațiuni politice. Această mișcare ar putea marca o schimbare semnificativă în peisajul politic românesc, întrucât ar simboliza o încercare de depășire a diferențelor ideologice în favoarea intereselor comune.

Negociatorii din ambele părți ar fi convenit deja asupra principiilor cheie ale acestei colaborări, precum și asupra strategiilor de campanie care să le asigure succesul la scrutinul european. Sursele sugerează că ambele partide ar vedea avantaje într-o astfel de alianță, atât din perspectiva creșterii șanselor de câștig, cât și din cea a consolidării stabilității politice interne, conform Realitatea PLUS.

În plus, se așteaptă ca mâine să fie luată o decizie în privința comasării alegerilor locale cu cele europarlamentare. Nu sunt informații privind comasarea alegerilor parlamentare cu prezidențialele.

Coaliţia de guvernare va lua miercuri deciziile cu privire la organizarea alegerilor, a afirmat premierul Marcel Ciolacu, care a menţionat că una dintre soluţii este şi ca PSD şi PNL să facă o alianţă electorală sau o alianţă politică.

„Sunt ferm convins că mâine, atât eu, cât şi preşedintele Nicolae Ciucă vă vom răspunde la aceste întrebări (legate de organizarea alegerilor europarlamentare şi locale). Este incorect, în timpul unor negocieri şi unor discuţii, eu să vă spun cum se va face. Eu vreau să iau împreună cu domnul preşedinte Nicolae Ciucă cea mai bună decizie în ceea ce priveşte românii şi viitorul României şi stabilitatea României. Haideţi să vedem care este propunerea finală, nu este o negociere pe funcţii. Sunt două programe de armonizat, fiindcă categoric că vom veni cu un program. Este o cale foarte clară împotriva extremismului din România care există în acest moment şi trebuie să recunoaştem acest lucru şi vom vedea şi percepţia românilor în cazul în care decidem … (…) Una dintre soluţii este o alianţă electorală sau o alianţă politică (a PSD cu PNL – n.r.) care va da stabilitate României”, a declarat Ciolacu, marţi, la Palatul Parlamentului.

Potrivit acestuia, miercuri se vor face publice toate aceste amănunte, însă sunt „şanse foarte mici” să fie comasate şi alegerile prezidenţiale cu cele parlamentare.

„Ce vă spun cu certitudine, asta vă spun ca şi prim-ministru al României, eu doresc mâine să anunţ tot calendarul de alegeri”, a transmis Marcel Ciolacu. 

Sursa: Newsinn

Articolul precedentFlorin Călinescu e decis: Voi candida, vreau 10 milioane de voturi. S-au speriat după ce am anunțat că intru în politică
Articolul următorÎnregistrare-șoc: dezvăluirile care aruncă în aer SERVICIILE. Cum a ajuns soția lui Coldea în funcții-cheie