Conform statutului Pro România, membrii partidului nu pot fi dați afară. Surse din partid susțin că prevederea a fost introdusă chiar la solicitarea lui Victor Ponta, care acum cere excluderea parlamentarilor care au votat învestirea Guvernului Orban. 

Articolul 12 din statutul Pro România:

Membrii PRO România îşi pierd calitatea de membru al partidului în următoarele situaţii:(1) demisie;(2) conform legilor în vigoare.

Astfel, doar o demisie sau o condamnare definitivă poate duce la pierderea calității de membru. Surse din Pro România susțin că articolul a fost introdus în această formă chiar la solicitarea lui Victor Ponta, care a vrut astfel să se asigure că situația în care au ajuns mai mulți lideri PSD, printre care se numără și Ponta, Adrian Țuțuianu sau Marian Neacșu, care au fost dați afară de Liviu Dragnea, nu se va repeta în Pro România. 

Mai mulți parlamentari Pro România au votat luni Guvernul Orban, printre ei Daniel Constantin și Sorin Câmpeanu. Daniel Constantin este și membru fondator al Pro România. 

Mihai Tudose i-a cerut marți demisia lui Victor Ponta despre care susține că are același comportament ca Liviu Dragnea. 

„Școala lui Dragnea…. Adică: cine nu e de acord cu mine, cine nu face ce spun eu… este exclus din partid, supus oprobriului public, acuzat de trădare, înfierat, desființat (…) În condițiile în care toooooate ,,negocierile” duse de Victor în ultimul timp ( absolut toate fiind făcute fără girul unui for statutar) au eșuat, în condițiile în care ești foarte deranjat că nici cei mai apropiați colegi din conducerea ProRomânia nu-ți împărtășesc ,,strategiile”…. nu ai vrea tu, Victor, ca în loc să ameninți tu cu excluderi și schimbări de președinți de organizații, de excluderi de membri fondatori și oameni ce au contribuit decisiv la ceea ce e astăzi partidul… nu ai vrea tu, Victor, să-ți dai tu demisia?”, a scris Mihai Tudose, pe Facebook.

După trecerea Guvernului Orban, Victor Ponta a scris, tot pe Facebook, că partidul va merge mai departe fără cei care au votat Guvernul.

„A trecut Guvernul PNL Orban / Pro Romania NU a sustinut acest Guvern ( cei cativa fosti colegi care au votat au decis azi sa mearga alaturi de PNL impotriva deciziei pe care am luat-o impreuna – motiv pentru care azi ne despartim si mergem mai departe fara ei )”, a scris Ponta.

Articolul precedentPrimarul PSD de la Bîcleș îl susține pe Klaus Iohannis președinte
Articolul următorSEVERIN: ASOCIAȚIILE DE PROPRIETARI CU DATORII NU PRIMESC CĂLDURĂ