„Începând de lunea viitoare”, intră în online școlile și grădinițele cu sub 60% dintre angajați vaccinați, aflate în localitățile cu o incidență a infectării de peste 3 la mie, a anunțat ministrul Educației. „Articolul 3 din ordinul comun se raportează la rata de vaccinare de vineri. Dacă rata de incidență este de peste 3 la mie (și rata de vaccinare a angajaților sub 60), începând de lunea viitoare școlile acelea intră în online”, a anunțat Sorin Cîmpeanu, într-o conferință de presă care a avut loc luni, la sediul Ministerului Educației.

„Dacă rata de vaccinare în ziua de vineri este sub 60% şi rata de incidenţă a infectărilor este de peste 3 la mie, începând de lunea viitoare şcolile acelea intră în online. Repet, şcolile care îndeplinesc două condiţii simultan – rata de vaccinare mai mică de 60% şi funcţionează într-o localitate în care rata de infectare este mai mare de 3 la mie”, a afirmat, luni, ministrul Educației, precizând că este vorba şi despre grădiniţe.

Cîmpeanu a afirmat că, având în vedere că au fost schimbate regulile cu privire la durata carantinării, este nevoie şi de o updatare a ordinului comun al ministrului Educaţiei şi ministrului Sănătăţii cu noile reguli la nivel naţional. „Având în vedere că la nivel naţional au fost schimbate regulile cu privire la durata carantinării este nevoie şi de o updatare a ordinului comun al ministrului Educaţiei şi ministrului Sănătăţii cu noile reguli la nivel naţional şi voi discuta cât se poate de repede cu ministrul Sănătăţii. Avem o colaborare foarte bună între Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii”, a mai arătat Cîmpeanu.

Potrivit datelor comunicate luni de autorități, în 147 de localități incidența infectărilor la depășit 3 cazuri la 1.000 de locuitori.

Pe de altă parte, ministrul Educației a anunțat duminică, la un post TV, că în 3.000 de școli rata de vaccinare este sub pragul de 60%.

Articolul precedentDacă întâlniți marcaje de restricționare și avertizare, respectați-le, nu continuați drumul! Autoturism blocat în zăpadă
Articolul următorPrimele doze de vaccin anti-COVID pentru copiii cu vârste între 5 şi 11 ani vor ajunge în România în perioada 21-25 ianuarie