Un singur tip de încărcător – cu port de tip USB-C – pentru toate smartphone-urile, tabletele, căştile, consolele de jocuri video, computere şi boxe portabile.

Parlamentul European a decis astăzi ultima etapă a acestui proces.

Ultima etapă de implementare a acestui dispozitiv este prevăzută pentru toamna anului 2024.

Noile reglementări nu se aplică produselor vândute înainte de data aplicării lor.

Textul adoptat de PE urmează să intre în vigoare la 20 de zile după ce este publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (UE), iar statele membre UE au la dispoziţie 12 luni pentru a transpune această reglementare europeană în legislaţiile naţionale.

Dispoziţiile europene urmează să intre în aplicare după 24 de luni în cazul încărcătoarelor echipamentelor informatice şi după 40 de luni în cazul laptopurilor.

Compania amercană care a ales portul USB-C la unele dintre aparatele sale, dar nu la toate, riscă să fie obligată să respecte aceste noi reglementările europene, pentru a continua să-şi comercializeze produsele în UE.

Obligaţia urmează să permită reutilizarea încărcătoarelor şi îi va ajuta pe utilizatori să economisească până la 250 de milioane de euro pe an prin faptul că nu mai cumpără încărcătoare inutile, conform Comisiei Europene.

Articolul precedentSURSE. Rareș Bogdan ar putea candida pentru Primăria Capitalei
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET