Severinenii care au vrut să petreacă în stil tradiţional s-au adunat de Ziua Naţională în centrul municipiului Drobeta Turnu Severin.

După ce s-au încheiat manifestările de la Monumentul Eroilor și parada militară, în jurul orei 12,00 s-au format cozi la corturile special amenajate de Primăria orașului, unde au fost puse la bătaie peste 3.000 de porții de fasole.

Lângă Parcul central,, oamenii au stat minute în şir la cozi ca să apuce o porţie de fasole cu cârnați și un pahar de vin fiert. Cine ține post în această perioadă a  mâncat doar fasole fiindcă a fost pregătită separat de cârnați.

“Am stat ceva timp la coadă, dar a meritat aşteptarea. Este foarte bine pregătită fasolea, felicitări bucătarilor”, spune Petrică Popescu (56 de ani), un severinean care stătea la coadă pentru o porție de fasole.

Peste 2.000 de severineni au participat astăzi la evenimentele organizate în centrul municipiului Drobeta Turnu Severin de Ziua Națională.

Articolul precedentIluminatul Statuii lui Decebal de la Mraconia, ce s-a promis în campania electorală și ce s-a realizat
Articolul următorPATRIOTISM DE DEPUTAT: DISCURS DE ZIUA NAȚIONALĂ, CITIT DE PE TELEFON