SEVERINENII VOR PLĂTI MAI MULT PENTRU CĂLDURĂ!

MAI MULȚI BANI PENTRU CĂLDURĂ! Consiliul Local din Drobeta Turnu Severin a votat prețul gigacaloriei pentru sezonul de iarnă 2018 – 2019. Scumpirea păcurei a adus o majorare de 130 de lei a gigacaloriei, dar populația va plăti doar 42 de lei în plus față de anii trecuți. Nu mai puțin de 592 de lei costă gigacaloria, dar municipalitatea suportă 300 de lei.

Severinenii care sunt racordați la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică vor avea căldură în case începând din 8, cel târziu 9 noiembrie. Dar prețul pe care îl vor plăti pentru confortul termic va fi mai mare. Oamenii vor scoate din buzunar cu 42 de lei mai mult pentru fiecare gigacalorie consumată. De fapt, creșterea totală a prețului la gigacalorie este una semnificativă. Față de anul trecut, când aceasta costa 462 de lei, în acest sezon va ajunge la 592,12 lei. Primăria Severin vine în întâmpinarea oamenilor cu o majorare a subvenției până la 300 de lei. În aceste condiții, populația va suporta suma de 292,12 lei pe gigacalorie. Motivul acestei majorări este datorat, în principal, costului mai mare al păcurei, în comparație cu sezonul de iarnă precedent.

Sume mari pentru agenții economici și instituții publice

Agenții economici și instituțiile care sunt racordați la rețeaua de alimentare cu energie termică nu vor beneficia de subvenții. Aceștia vor plăti suma integrală de 592,12 lei pe gigacalorie. „Creșterea este de 42 de lei pentru gigacalorie pentru populație, în timp ce municipalitatea a fost nevoită să mărească subvenția de la 260 de lei la 300 de lei”. a precizat directorul economic al Serviciului Public de Alimentare cu Energie Termică. Marius Popescu.

În ultimele două sezoane de iarnă, prețul gigacaloriei a fost de 462 de lei, dar majorarea a fost inevitabilă ca urmare a creșterii prețului la păcură, combustibilul folosit la prepararea agentului termic. Păcura a crescut exploziv, în ultimii doi ani, de la 1.700 de lei/tonă la 2.900 de lei/tonă. În aceste condiții, populația care în anul trecut plătea 250 de lei gigacaloria, acum va trebui să plătească 292 de lei.

Articolul precedentSancțiuni pentru șoferii care încalcă legea
Articolul următorAlexandra Ungureanu va susține un concert la Festivalul Național de Muzică Ușoară “Iulian Andreescu” de la Severin