În timp ce mare parte din parinții și bunicii nostri caută soluții să mai supraviețuiască încă o zi după o viață întreagă de muncă, numărul pensionarilor speciali a crescut în România cu peste 200 doar intr-o singură lună. Iar pensia medie a acestora a depăsit 6.000 de lei. 

De la o luna la alta, numărul celor care incaseaza pensii speciale creste cu cateva sute. In matie 2024 avem 11.287 de beneficiari de pensii speciale, ceea ce reprezintă un plus de 234 de persoane față de luna precedentă.

Cea mai mare pensie încasată de un „special” al acestei țări depășește 23.000 de lei, mai exact 23.720 de lei. Cea mai mare parte din această sumă, respectiv 21.000 de luna o reprezintă cota suportată din bugetul de stat.

Dar haideți să vedem concret, pe categorii socio profesionale, cine sunt cei care incaseaza aceste pensii speciale.

Drama copiilor care dorm cu câinii după ce au fost abandonați de părinți

Mai bine de jumatate dintre ei sunt magistrati, mai exact 5.571 de persoane. De asemenea, si 776 de diplomați încasează aceste venituri speciale după ce ies la pensie. Vorbim și de parlamentari aici, pentru că 812 dintre foștii parlamentari ai României au pe lângă pensia profesională și acea pensie specială.

De asemenea, personalul aeronautic, în număr de 1.378 de persoane încasează această pensie specială și vorbim aici în special de persoane care au lucrat în aviația civilă și de asemenea vorbim și despre foștii angajați ai Curții de Conturi în număr de 629 de persoane. Toate aceste persoane încasează pensii speciale care nu țin cont de acel principiu al contributivității.

Articolul precedentAlegeri 2024. Rezultatele scrutinului din 9 iunie, piatra de hotar pentru Coaliție
Articolul următorȘoc în Turcia! Opozantul lui Erdogan a murit în timp ce sărbătorea victoria