Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a testat, vineri, 5 aprilie a.c., viabilitatea Planului de Urgenţă Externă la S.C Fontegas Roccadaspide Italia S.R.L. din localitatea Şimian, prin simularea intervenţiei în cazul producerii unei explozii urmate de incendiu, cu efecte negative în afara amplasamentului.

Conform scenariului, din cauza unei defecţiuni la rezervoarele cu GPL, au avut loc scurgeri de gaz, care, intrând în contact cu o scânteie, au produs o explozie, urmată de incendiu, afectând o conductă de transport GPL.

După producerea evenimentului negativ, personalul specializat de pe locul de muncă a intervenit pentru punerea în aplicare a măsurilor de înştiinţare, alarmare, protecţie şi intervenţie. Având în vedere că exista riscul de propagare a incendiului în afara amplasamentului, iar forţele proprii de intervenţie nu au făcut faţă, s-a solicitat sprijinul ISU Mehedinţi, care a intervenit cu trei autospeciale cu apă şi spumă, o autospecială de primă intervenţie şi comandă, o autospecială de cercetare chimică şi o ambulanţă SMURD, alături de echipaje ale IJJ Mehedinţi, IPJ şi SAJ, dar şi de reprezentanţi ai Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Şimian, Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Şimian, Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Direcţiei de Sănătate Publică şi Direcţiei  Sanitar-Veterinare.

Scopul acestui exerciţiu a fost de testare a procedurilor de activare a structurilor de intervenţie, a capacităţii operative a componentelor instituţionale şi a elementelor vulnerabile localizate în zonele de risc, dar şi de testare a coordonării între structurile care asigură intervenţia.

Totodată, exerciţiul desfăşurat a avut rolul de a reduce riscul de afectare a populației, mediului și proprietăților din jur prin antrenarea tuturor instituţiilor implicate în gestionarea unor astfel de evenimente.

 

Articolul precedentAJOFM Mehedinţi va organiza Bursa Generală a Locurilor de Muncă în data de 12 aprilie
Articolul următorAu sărit în ajutorul unei femei lovite de o mașină