În perioada 16-26 iulie a.c., în intervalul orar 09.00 – 12.00, la nivelul județului Mehedinţi, va avea loc o nouă rundă de testări ale Sistemului RO-ALERT, anunță ISU Mehedinți.

Marți, 16 iulie, testările se vor desfăşura pe raza localităţii Vânju Mare, urmând ca miercuri, 17 iulie, să se efectueze în trei localităţi: Baia de Aramă, Obârşia Cloşani şi Isverna.

Joi, 18 iulie,  testările vor cuprinde alte 20 de localităţi: Pădina, Bâcleş, Poroina Mare, Dumbrava, Tâmna, Livezile, Prunişor, Greci, Voloiac, Husnicioara, Căzăneşti, Malovăţ, Şişeşti, Izvoru Bârzii, Godeanu, Bâlvăneşti, Ilovăţ, Şovarna, Balta şi Bala.

Vineri, 19 iulie, vor fi vizate localităţile: Devesel, Gogoşu, Jiana, Punghina, Vânători, Oprişor, Dumbrava, Greci, Brezniţa-Motru, Livezile, Prunişor şi Hinova, urmând ca în perioada 22-24.07.2019 şi în data de 26 iulie, sistemul să fie testat la nivelul întregului judeţ.

”Activitatea are scopul de a examina funcţionarea sistemului, prin transmiterea unor mesaje de test către telefoanele mobile aflate în raza celulelor de telefonie mobilă din anumite zone”, se arată într-un comunicat de presă al ISU Mehedinți.

Telefoanele configurate pentru recepţia mesajelor RO-ALERT și care se vor afla în aria de acoperire a celulelor din zonele selectate pentru testare vor recepționa următorul mesaj „TEST! Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție” . Modurile de afișare și sunetele de avertizare sunt diferite în funcție de modelele telefoanelor mobile.

Pentru a primi mesajele transmise de IGSU si structurile sale teritoriale, recomandăm cetățenilor să se asigure că pe terminalele mobile sunt realizate setările corespunzătoare. Informațiile privind configurarea telefoanelor, în funcție de model și de operatorul de telefonie mobilă, sunt puse la dispoziția publicului pe portalul www.ro-alert.ro și pe site-urile operatorilor publici de rețele de comunicații mobile.

 

Articolul precedentȘarpe de un metru scos de jandarmi din mașina unui bărbat
Articolul următorJudecătoarea din dosarul primarului Orșovei a cerut să fie înlocuită