ȘOCANT: APELE ROMÂNE MEHEDINȚI CERE AMENZI MAI MICI PENTRU POLUATORI

Declarații uluitoare astăzi la Ședința Colegiului Prefectural din Mehedinți. Conducerea județeană de la Apele Române vine cu „soluția salvatoare” pentru a se diminua efectele depozitării ilegale a deșeurilor pe cursurile râurilor și fluviului Dunărea, depozitări care conduc la producerea de inundații. Aceștia cer clemență, milă și diminuarea amenzilor!

VEZI DECLARAȚIILE ȘOCANTE, ÎN MATERIALUL VIDEO!

Declarație șocantă făcută de un angajat al statului român, ale cărui atribuții ar trebui să fie supravegherea strictă și drastică a cursurilor de apă. S-a întâmplat la Ședința Colegiului Prefectural Mehedinți unde directorul adjunct de la Apele Române Mehedinți, Adrian Drăgichi, cere clemență pentru poluatori și pentru cei care practic blochează cu deșeuri cursurile de apă, blocaj ce amplifică efectele unor posibile inundații. Practic, prefectul județului a rămas și el șocat de ce i-au auzit urechile și l-a tras la răspundere pe șeful de la Apele Române pentru că nu a aplicat sancțiuni celor care își bat joc de cursurile de apă. În loc să fie mult mai drastici cu reprezentanții unităților administrative teritoriale care tolerează depozitarea deșeurilor pe malul apelor, șefii de la Apele Române plâng de mila acestora și spun că nu îndrăznesc să le dea amenzi uriașe, pentru că le afectează bugetele locale. Amenzile se dau doar persoanelor juridice și pot ajunge până la 75.000 de lei.

La o asemenea declarație total deplasată, prefectul a rămas inițial fără cuvinte, după care i-a dat totuși replica directorului plin de bunăvoință de la Apele Române. Bunăvoință pe banii publici, evident!

„Bun dar credeți că pagubele produse nu sunt poate în partea cealaltă mai mari? Noi nu am mai avut în ultimii doi ani probleme deosebite, dar nu știi niciodată! Nu poți gândi așa, când pe malul apelor sunt depozite întregi de deșeuri. Nu putem să avem o mână de fier, totuși?”, a răspuns prefectul județului Mehedinți, Nicolae Drăghiea.

Văzând că nu are loc de întors, șeful generos de la Apele Române a încercat să dea vina pe lipsa unui sistem centralizat de management al deșeurilor. Declarațiile șefului de la Apele Române vor rămâne, fără îndoială, unele memorabile, mai ales că vin cel mai probabil dintr-o relație pe care, poltic vorbind, doreșete să o aibă cât mai cordială cu primarii din județ, primari depozitari de voturi, la alegeri.

Articolul precedentVernisaj expoziție de pictură și grafică – Ion Aurel Gârjoabă
Articolul următorContainere de colectare selectivă a deșeurilor în toate cartierele Severinului