Șoferii care conduc maşini de pompieri, ambulanţe şi vehicule SMURD vor fi instruiţi privind conducerea preventivă, în cadrul unui proiect european, a anunţat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Declarațiile au fost făcute în cadrul conferinţei „Educaţie pentru Siguranţă”, organizată de Asociaţia E.D.I.T. şi Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă.

Raed Arafat a declarat că va începe implementarea unui proiect privind amplasarea în ţară a 376 de defibrilatoare cu acces public.

„Asta înseamnă că în cursurile de prim-ajutor trebuie să dăm şi nişte noţiuni copiilor, să-i învăţăm ce înseamnă să foloseşti un astfel de aparat”, a completat Arafat.

„(…) trebuie luată în calcul inclusiv reîmprospătarea cunoştinţelor de prim-ajutor ale celor care au urmat cursuri în domeniu”- Raed Arafat

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Naţionale Sorin Ion a precizat că, potrivit proiectului legii învăţământului preuniversitar, educaţia rutieră, cea pentru sănătate şi cea ecologică vor fi discipline obligatorii în trunchiul comun, într-un sistem modular de predare.

 

Articolul precedentCum ne influențează emoțiile sănătatea?
Articolul următorLegile Puterii. Guvernul îi sfidează din nou pe bunici, țeapă cu majorarea pensiilor