Numărul de utilaje care realizează deszăpezirea pe Transalpina, cea mai înaltă șosea din țară, va fi suplimentat.

DN 67 C a fost redeschis doar pentru utilajele de deszăpezire în urmă cu o săptămână, a anunțat Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova.

Dunspre Obârșia-Lotrului intervine Secția de Drumuri Naționale Râmnicu-Vâlcea și dinspre Rânca Secția de Drumuri Naționale Târgu Jiu. 

Utilajele folosit sunt în principal utilaje cu lamă care nu sunt afectate atunci când interacționează cu bucățile de stâncă de pe șoseaua națională acoperită parțial cu zăpadă.

Se intervine cu două utilaje de mare capacitate în zona Vâlcea și cu două în zona județului Gorj, după stațiunea montană Rânca, spun reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova.

Drumarii pregătesc în această perioadă și autofrezele pentru a fi gata în momentul în care se va ajunge în zona de creastă, acolo unde se așteaptă ca zăpada să măsoare câțiva metri.

Anul trecut, în acea zonă, stratul de zăpadă trecea de 3 – 4 metri, iar zăpada era căzută de pe versant sau viscolită.

Prin urmare șoferii nu pot tranzita curând  Transalpina, deși utilajele de deszăpezire acționează de o săptămânș.

Șoseaua va trebui să fie curățată pe tronsonul Rânca- Obârșia Lotrului. Ulterior vor fi executate lucrările de punere în siguranță, eventuale reparații sau plombări, marcaje rutiere și de montare a panourilor rutiere care au fost ridicate în toamna anului trecut și introduse în depozite, prefectul din Gorj, Marcel Iacobescu.

Articolul precedentRomânia, pe primul loc la MAME MINORE!
Articolul următor„Legile Puterii”, o emisiune despre oameni și fapte. Strategia apărării României în fața lui Putin – VIDEO