Șoferii care despășesc  limita de viteză vor fi urmăriți cu drona. Poliția Rutieră din Cluj va apela la tehnologie de ultimă generație, iar șoferii care încalcă regulile vor fi supravegheați din aer cu dronele.

Decizia vine după ce în ultimele săptămâni, numărul incidentelor rutiere a crescut.

Weekendul trecut mai multor șoferi din Cluj li s- au suspendat permisele de conducere, după ce au fost filmați încălcând regulile de circulație de o dronă a Poliției.

„Polițiști rutieri din cadrul IPJ Cluj au acționat pe sectorul de drum DN1 E60, limită cu județul Bihor, cu scopul de a identifica acei conducători auto care nu respectă normele rutiere, în special a celor care încalcă regimul legal de viteză sau efectuează manevre de depășire neregulamentare.

Au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale pentru depășirea limitelor de viteză și au fost reținute 9 permise de conducere pentru conducătorii auto care au efectuat manevre de depășire neregulamentare”, conform IPJ Cluj

Drona poate fi ridicată până la o înălţime de 120 metri, suficient cât să obţină datele de identificare a maşinii care circulă neregulamentar.

Poliția Rutieră va continua să folosească și vechile radare.  

Articolul precedentLigia Deca este noul ministru al Educației – Klaus Iohannis a semnat DECRETUL | Jurământ, la Cotroceni, la ora 18.00
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET