SPITALUL DIN ORȘOVA, DECORAT DE PREȘEDINTELE ROMÂNIEI

Spitalul Municipal din Orșova a fost decorat cu „Meritul Sanitar, în Grad de Cavaler” de către Președintele României, Klaus Iohannis. Decorația a fost acordată cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății, sărbătorită pe 7 aprilie. Primul care să grăbit la felicite instituția este primarul, cel care o atacă cu agresivitate și consecvență.

„Meritul Sanitar în grad de Cavaler”, aceasta este înalta distincție primită cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății de către Spitalul Municipal Orșova, alături de alte cinci institute și unități sanitare din România. În Decretul semnat de Președintele României se mai arată faptul că pe data de 16 aprilie va avea loc și ceremonia de decorarea, la Palatul Cotroceni.

„Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, în semn de apreciere pentru importanta activitate de asistență medicală, precum și pentru rezultatele obținute în perfecționarea actului medical, Președintele României a conferit: Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Mare Ofiţer Institutului Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă” Cluj-Napoca. Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Comandor Spitalului Municipal de Urgenţă Moineşti, Bacău. Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş, Institutului Clinic Fundeni Bucureşti, Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” Constanţa, Spitalului Municipal Orşova. Ceremonia de decorare va avea loc marți, 16 aprilie a.c., ora 15:00, la Palatul Cotroceni”, se arată în textul decretului prezidențial.

Și fiindcă e rost de merite, laude și performanță, a sărit, hop, și primarul PSD Marius Stoica să evidențieze, că doar-doar i-o prinde bine la capitalul de imagine destul de șifonat. Practic, primarul felicită, pe pagina sa de Facebook, conducerea Spitalului Municipal și directorul medical. Doar că, neștiind ce se întâmplă în propriul spital, primarul felită directorul medical, în condițiile în care Spitalul nu mai are așa ceva de patru luni.

„Este ce tot ce poate să își doreascăun manager și o echipa managerială în toată cariera. Este o recunoștință, dar și o obligație această distincție. Suntem al doilea spital municipal care primește o astfel de distincție, după Spitalul Municipal din Moinești. Această distincție este acordată pentru prestațiile și înalta calitate a serviciilor medicale din Spitalul Municipal Orșova și nu numai, pentru că doctorii pot presta servicii medicale de înaltă calitate, dar dacă în spate nu există o echipă managerială care să asigure stabilitate, nici ei nu ar fi putut presta. O merităm cu toții și este un exemplu demn de urmat pentru toți”, a declarat ADRIAN CICAN, ex-manager Spitalul Municipal Orșova.

Totuși, primarul Marius Stoica nu a scăpat de ironia managerului pe care îl hărțuiește pur și simplu de luni de zile și pe care se chinuie să îl demită, pentru ca instanța să îl repună de fiecare data pe post.

„Eu să știți că azi-noapte nu am putut dormi de frică ca nu cumva primarul Stoica să dea astăzi o decizie de încetare a mandatului prezidențial pentru că domnul Iohannis a emis acest decret cu Meritul Sanitar în Grad de Cavaler”, mai spune Adrian Cican.

Spitalul decorat de Președintele României se confruntă cu atacuri fără precedent la manager. Adrian Cican, cel care a reușit să rentabilizeze activitatea, a fost demis din funcție de către primar de nu mai puțin de patru ori, ceea ce a declanșat un imens scandal.

Articolul precedentPompierii acționează în continuare în Parcul Național Domogled
Articolul următorCât costă un sejur de trei zile în celebra staţiune turistică Băile Herculane