Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale: 1,9 milioane euro disponibili, începând din 30 iunie 2020, pentru sprijinirea înființării grupurilor de producători în sectorul pomicol.

AFIR anunță deschiderea în perioada 30 iunie – 30 septembrie 2020, a primei sesiuni de depunere a Cererilor de finanțare din 2020, pentru submăsura 9.1a „Înființarea grupurilor de producători în sectorul pomicol din PNDR 2020.

Fondurile disponibile pentru finanțarea proiectelor din această sesiune se ridică la 1.985.644 euro 

Pot obține finanțare prin submăsura 9.1a grupurile de producători din sectorul pomicol constituite conform legislației specifice în vigoare, care au ca scop principal valorificarea în comun a produselor agricole și care deservesc interesele membrilor prin investițiile prevăzute în proiect. De asemenea, grupurile de producători trebuie să se încadrează în definiția IMM-urilor și să fie recunoscute oficial de către autoritatea competentă după 01 ianuarie 2014.

Cheltuielile eligibile sunt cele rezultate din înființarea și funcționarea grupurilor de producători din sectorul pomicol, prevăzute în planul de afaceri, necesare pentru atingerea obiectivelor propuse.

Sprijinul public nerambursabil acordat este de 100% și nu poate depăși 10% din valoarea producției comercializate (VPC) în primii 5 ani de la recunoaștere.

Suma maximă acordată este de 100.000 euro/an.

Sursa: Realitatea de Valcea

Articolul precedentLudovic Orban: Nu s-a terminat valul 1 COVID. Noi am aplatizat curba de infectare
Articolul următorȘcolile ar putea rămâne închise și la toamnă. Guvernul ia în calcul varianta cursurilor ONLINE