Stare de alertă teroristă în capitala Germaniei, Berlin, după ce o sinagogă a fost atacată cu cocktail-uri Molotov miercuri dimineața. Incidentele antisemite din capitala Germaniei au crescut în urma escaladării violente din Orientul Mijlociu. 

 
 

 

Comunitatea Kahal Adass Jisroel a declarat că sinagoga sa din cartierul Mitte a fost atacată cu două dispozitive incendiare. Poliția a confirmat incidentul, potrivit Associated Press.

„Persoane necunoscute au aruncat două cocktail-uri Molotov din stradă”, a scris comunitatea pe X, fost Twitter.

Poliția a mai spus că pe timpul nopții au avut loc confruntări între imigranții musulmani și poliție în câteva cartiere berlineze și chiar în zona celebrei porți Brandenburg, iar mai mulți ofițeri au fost răniți.

În urma atacului brutal al Hamas asupra Israelului din 7 octombrie și a războiului ulterior din Gaza, poliția a sporit securitatea instituțiilor evreiești din Berlin și în toată Germania. Totuși, steaguri israeliene care au fost arborate în semn de solidaritate în fața primăriilor din toată țara au fost dărâmate și arse. Pe mai multe clădiri din Berlin, unde locuiesc evreii, a fost vopsită steaua lui David, simbolul terorii naziste împotriva evreilor.

 
Articolul precedentApple a creat un dispozitiv special pentru actualizarea iPhone-urilor
Articolul următorRăsturnare de situație în Fâșia Gaza – S-a aflat cine a bombardat de fapt spitalul – A fost publicată dovada