Autoritățile române transmit un nou mesaj celor care abandonează deșeuri sau deversează, în mod ilegal, reziduuri în ape și în canalizări, celor care braconează și, în general, tuturor cetățenilor care încalcă prevederile legislației de mediu!

În afară de aplicarea unor amenzilor contravetionale, sau după caz, înaintarea unor dosare penale, comisarii GNM pot confisca toate mijloacele cu care se produc aceste infracțiuni sau contravenții, respectiv autoturisme, remorci, autoutilitare, autospeciale, bărci, motoare, unelte de pescuit.

Potrivit procedurii sunt supuse confiscării bunurile destinate săvârşirii contravenţiei,  bunurile folosite la săvârşirea contravenţiei sau bunurile rezultate din săvârşirea contravenţiei.

În urma întocmirii procesului verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei, comisarii GNM indisponibilizează bunurile în vederea confiscării, urmând ca sancţiunea complementară de confiscare să rămână obligatorie şi executorie la pronunţarea instanţelor de judecată, printr-o hotărâre definitivă, în cazul contestării procesului-verbal. 

În cazul mijloacelor de transport indisponibilizate în vederea confiscării care aparţin unei alte persoane decât contravenientul, comisarul anunţă, în termen de maximum 24 de ore, organele de poliţie pentru a fi lăsate spre păstrare acestora, până la identificarea proprietarului mijlocului de transport pentru tragerea la răspundere.

Articolul precedentCoronavirus, 19 august: Peste 1.400 de cazuri în toată ţara, situaţia în fiecare judeţ
Articolul următorBogdan Muzgoci, despre reacția lui Ponta după dezvăluirile procurorului Negulescu: „Președintele Pro România a fost mereu deranjat de presă”