Legea cu noile taxe asumate de Guvern ajunge pe masa CCR! Potrivit unor surse, USR va ataca astăzi proiectul la Curtea Constituțională. Deja, Ministerul Justiției a dat de înțeles că multe măsuri prevăzute în proiect ar încălca principii de bază din Constituție, cum ar fi cel al neretroactivității, și ar crea inechități grave.

Președintele USR a anunțat că atacă la CCR acest pachet fiscal: „Este măsura efectivă şi eficientă de a-l stopa şi sper că se mai găseşte raţiune şi patriotism la Curtea Constituţională”. Potrivit surselor Realitatea PLUS, măsurile vor fi atacate astăzi.

PROBLEME DE CONSTITUȚIONALITATE CU NOILE TAXE
-proiectul reglementează prea multe domenii
-unele măsuri nu asigură predictibilitate
-un al doilea impozit pentru bănci nu ar fi constituțional
-unele norme au caracter retroactiv
-unele norme sunt neclare

Guvernul a adoptat proiectul de lege privind reducerea deficitului bugetar, cu mici modificări față de varianta inițială. Iar marți își va asuma răspunderea în Parlament. Astfel, vom plăti noi cote de TVA pentru anumite produse și servicii. Luxul va fi taxat suplimentar, la fel și companiile și băncile. În plus, guvernanții elimină facilităţile fiscale pentru angajaţii din IT, agricultură, industrie alimentară şi construcţii.

Deși proiectul de lege e criticat din mai multe direcții, în special de patronate și sindicate, șansele unei moțiuni de cenzură sunt scăzute.

SURSA: avizul Ministerului Justiției 

Articolul precedentPericol uriaș! Comunicațiile GPS ale navelor din apele teritoriale române, bruiate de Rusia – Semnal de alarmă al șefului Armatei Române
Articolul următorPrognoza meteo pentru toată luna octombrie – Vremea ne surprinde cu fenomene anormale pentru această perioadă