TÂRGURI AUTORIZATE, DOAR PROVIZORIU, PENTRU SACRIFICAREA MIEILOR

Târgul Veterani din Drobeta Turnu Severin a fost autorizat provizoriu, pentru o perioadă limitată de timp, în vederea sacrificării și comercializării mieilor de Paște. De luni, severinenii pot veni să își cumpere tradiționalul miel. Târgul rămâne deschis în perioada 22 – 27 aprilie.

Municipalitatea din Severin a luat toate măsurile igienico-sanitare pentru deschiderea provizorie a Târgului Veterani, în vederea sacrificării și comercializării mielor de Paște. Nu mai puțin de 80 de locuri au fost deja achiziționate de producători, iar începând de luni, 22 aprilie 2019, severinenii pot veni să își cumpere un miel. Târgul va funcționa doar în Săptămâna Paștelui și doar pentru comercializarea mieilor, iar Direcția Sanitară – Veterinară a luat toate măsurile specifice. Pentru ca severinenii să aibă de unde să își cumpere miei, dar și pentru ca producătorii să aibă o piață de desfacere, a fost nevoie de o derogare specială de la ANSVSA.

„Au fost luate toate măsurile igienico sanitare pentru autorizarea târgului Veterani pentru sacrificarea mieilor de Paști. Târgul va fi deschis în perioada 22-27 aprilie”, a precizat Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin.

„Târgul din Veterani va fi autorizat provizoriu pentru sacrificarea mieilor în perioada 22-27 aprilie. În târg vor intra doar mieii crotaliați care vor avea certificate și documente sanitar veterinare și lanțul alimentar. Au fost depuse doar cereri de autorizare a târgurilor din Mehedinți în vederea sacrificării mieilor de Paști, târgul Veterani din Drobeta Turnu Severin și târgul de la Cerneți”, a precizat medical Tiberiu Ecobici de la Direcția Sanitară Veterinară Mehedinți.

În afară de Târgul Veterani, va mai fi autorizat și târgul de la Cerneți, acestea fiind singurele 2 locații în care se pot comercializa legal mieii de Paște. Din experiența anilor trecuți, cea mai amare aglomerație este în zilele de miercuri și joi, atunci când și producătorii mai lasă la preț. Producătorii vor avea la dispoziţie asomatoare pentru sacrificarea mieilor precum şi apă curentă, iar taxa plătită pentru fiecare mile sacrificat va fi și anul acesta tot în valoare de patru lei.

Articolul precedentAPIA Mehedinți efectuează plata ajutorului de stat pentru ameliorarea raselor de animale
Articolul următorDoi severineni şi un contrabandist sârb, prinși cu o mașină plină de ţigări