Temperaturi ridicate astăzi, valorile termice se vor situa cu mult peste cele normale în aceastã perioadă.

Astăzi temperaturile maxime se vor încadra între 6 grade în Maramureş şi 17 grade în Lunca Dunării, iar cele minime în general între 2 şi 11 grade.

Cerul va avea înnorări şi va ploua în Banat, Crişana, Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei, Olteniei, local în Muntenia şi izolat în celelalte regiuni.

La munte vor fi precipitaţii mixte, iar la altitudini de peste 1700 m va ninge şi se va depune strat de zăpadă mai consistent.

Cantitãţile de apã vor fi mai importante şi pe alocuri, în special în Carpaţii Occidentali şi vestul Carpaţilor Meridionali, se vor acumula peste 20…30 l/mp.

Vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a teritoriului, dar mai ales la munte, în masivele sudice, unde la altitudini mari va sufla tare, cu viteze de peste 100…110 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zãpada şi determinând scãderea vizibilitãţii.

Local şi temporar vor fi intensificãri ale vântului şi în restul teritoriului, cu rafale în general de 55…65 km/h, îndeosebi în vest şi sud-est.

Articolul precedentAnamaria Prodan, mesaj către clasa politică: Nu contează că suntem de stânga sau dreapta! Numai prin dialog și comunicare putem scoate România la lumină
Articolul următorSportivul Robert Glință a anunțat că se retrage din înotul de performanță